RK-agenda

sep
5
wo
Expositie in Abdij Koningshoeven
sep 5 – dec 30 hele dag

Het gazon bij het proeflokaal van Abdij Koningshoeven onderging een metamorfose en werd een ware beeldentuin. Schoonheid in brons benoemen de affiches in de stad. Het zijn bronzen beelden van Daphne du Barry. De moeite waard om te gaan bekijken. Dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur.

dec
15
za
NOORDWOLDE: Kerststallen kijken in kerk
dec 15 – dec 26 hele dag

Noordwolde – Voor de negende keer is er een kerststallenexpositie in de protestantse kerk van Noordwolde. De expositiedata zijn 15, 16, 22, 23, 24 en 26 december van 13.30 tot 16.30 uur.

Aan het thema ‘In en rond de kerststal’ wordt opnieuw meegewerkt door Jan de Vries uit Wolvega. Hij laat een aantal andere kerststallen zien dan vorig jaar.

Michael Bublé release

VELP: Kerstavondconcert in R.K. kerk in Emmastraat
dec 15 @ 20:18 – 20:18

VELP – In de  R.K. kerk in de Emmastraat in Velp wordt op 15 december om 19.30 uur een kerstconcert gegeven voor jong en oud en voor iederen vrij toegankelijk. Het programma in de OLV Visitatiekerk duurt ruim een uur. De opbrengst komt ten goede aan Actie Kersttas van de Voedselbanken.

Aan deze avond zal worden meegewerkt door Frank van Merwijk (organist), Eize Leertouwer (projectkoor), en door leerlingen van de Vioolschool van Saskia Bos & Martijn Tjoelker en leerlingen van de Koorschool van Katalin Szabo.

De organisatie ligt voor het tweede jaar alweer in handen van de R.K. kerk en Jansen & de Feijter.

dec
22
za
BOVENKERK: Kerstviering 2018 bij de St. Urbanuskerk
dec 22 – dec 27 hele dag

U heeft het allemaal gehoord, gelezen of gezien op TV. Op zaterdag 15 september 2018 werd het dak van de markante Bovenkerkse Urbanuskerk door een felle brand verwoest. Kerst willen en blijven we samen vieren en we nodigen iedereen van harte uit om dit met ons mee te vieren. Alle kerstactiviteiten zijn daarom verplaatst naar de volgende locaties in Amstelveen:

Levende Kerststal zaterdag 22 december 2018 van 17:00 – 20:00 uur georganiseerd door bewonersplatform Bovenkerk. Locatie: bij de pastorie van de St. Urbanuskerk, Noorddammerlaan 124, Bovenkerk. Pastoor Eugène Jongerden leest het Kerstverhaal voor en er is een gelegenheidskoor die samen met u de traditionele kerstliederen zingt. Kinderen zijn van harte welkom en bij voorkeur verkleed. Dit betreft een buitenactiviteit met koek en zopie, zorg dus dat u warm gekleed bent.

Heiligavond 24 december 2018. In de Internationale School van Amsterdam, Sportlaan 45, Amstelveen17:00 uur een familieviering met pastoor Eugène Jongerden en het koor de Boventoontjes. 20:30 uur een eucharistieviering met pastor J. Adolfs en het koor Voces Volantes. Vanaf 22:30 uur een eucharistieviering met pastoor Jongerden en het koor Aurora.

1ste Kerstdag 25 december 2018. In de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1, Amstelveen 09:00 uur een Herdertjes viering met Pastoor Eugène Jongerden en samenzang, 10:30 uur een eucharistieviering met pastoor Jongerden en het koor St. Caecilia

Kindje wiegen in het Noorddamcentrum, Noorddammerlaan 1, Amstelveen 12:30 – 13:00 uur met Annemiek van Veen. Voor de allerkleinsten wordt de geboorte van het kindje Jezus gevierd door het Kerstverhaal te lezen en enkele liedjes te zingen. We sluiten af met beschuit met muisjes.

Bron: Parochie

 

SCHAIJK-REEK: H. Antonius Abt Schaijk-Reek 22 december t/m 28 december
dec 22 – dec 28 hele dag

LOCATIE REEK
Zaterdag 22 december: Eucharistieviering 19.00 uur
Misintenties: Pastoor Leo de Louw

Maandag 24 december: Eucharistieviering m.m.v. Donatuskoor 23.00 uur
Misintenties: Herman – Kea en Drieka de Louw, Wilhelmus en Marie Toonen-de Louw en Leo – Willy de zonen, Jgt. Johannes van Boxtel, Jacobus Janssen en echtgenote Francisca Jurgens en zoon Tiny, Begunstigers van de Par. Caritas Reek

LOCATIE SCHAIJK
Zaterdag 22 december: Eucharistieviering 17.30 uur
Misintenties: Ouders Jan en Lies van Nimwegen – dochters Mieke en Hermien

Zondag 23 december: Eucharistieviering 4e zondag v.d. advent m.m.v. Herenkoor 09.30 uur
Misintenties: Driek en Marie den Brok-van der Wijst

Maandag 24 december: Woord & Gebed m.m.v. Schalmei 17.30 uur
OPNAME LANDERD TV TIJDENS DEZE VIERING
Misintenties: Marinus van der Linden en Henrica van der Linden-Derks, Yvonne Cosijn, Wim Bongers, Frans en Anna van Casteren-Keijzers, Martien en Anna Bongers

Maandag 24 december: Eucharistieviering m.m.v. Herenkoor 21.00 uur
Misintenties: Martien Droomers, Wim van Hees, Wout van Casteren en overleden familie Van Casteren-Van Boxtel

Dinsdag 25 december: Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor 09.30 uur
Misintenties: Adriaan Janssen, Pieter Stupers, Adje van Bergen-van Osta, Piet en Marietje van der Linden-Schalks, John Loeffen

Woensdag 26 december: Woord & Communie m.m.v. Dameskoor 09.30 uur
Misintenties: Martien en Dorke van Oort-Spierings

Woensdag 26 december: Woord & Gebed Kindje wiegen 14.00 uur

Donderdag 27 december: Aanbidding 18.00 uur, Eucharistieviering 18.30 uur
Misintenties: voor het geestelijk en tijdelijk welzijn van parochie en parochianen

Vrijdag 28 december: Eucharistieviering Onnozele Kinderen, Martelaren 09.00 uur
Misintenties: voor de onnozele kinderen, martelaren

www.heiligejohannesdedoper.nl

dec
23
zo
ZEELAND: H. Jacobus de Meerdere in Zeeland
dec 23 – dec 29 hele dag

Zondag 23 december 2018. 4de zondag van de Advent 

9.00 uur: H. Mis.

Misintenties: Gerarda Verstraten-Straatman en overleden familie, Theo Schutjens, Peter Deckers, Willie Peters, Jan van Dijk en overleden familie,

Maandag 24 december 2018. Kerstavond.

21.00 uur Nachtmis. M.m.v. Kerkkoor St. Cecilia.

Misintenties: Kees en Marie Cornelissen-van Walbeek en overleden kinderen Frans Cornelissen, Peter van Dongen en Anja Donkers, Overleden ouders Johannes Emanuel Bongers en echtgenote Theodora van Overbeek en overleden familie, Sjef en Marie van Dongen Coppens,

Dinsdag 25 december 2018. 1ste Kerstdag.

9.00 uur H. Mis m.m.v. Harmonie Zeelandia.

Misintenties: Martien en Lambér van den Elzen, overleden ouders en familieleden, Overleden ouders van der Wijst-Dekkers en overleden familie, Grad en Mien de Louw-van Vegchel en alle overleden familieleden, An Dekkers-van Hout en haar man Thé Dekkers, Toos van de Hei-Hendriks, Jan Verbruggen, Haske en Anna van Schijndel, Overleden ouders Manders-van de Burgt en overleden ouders Rovers-Bongers en overleden familieleden, Overleden ouders Theo en Jo van Gerwen en dochters Ria Arts en Riet van de Putten

Woensdag 26 december 2018. 2de Kerstdag.

9.00 uur H. Mis m.m.v. Kerkkoor St. Cecilia.

Misintenties: Jaargetijde Pastoor Laurentius Giebels, Overleden ouders Martien en Annie Cornelissen-Caspers en kleinzoon John, Theo Strik en Bram, Overleden familie van Deijne- Vissers, Overleden ouders Vollenberg-van de Linden en overleden ouders van Boekel-van de Elzen en overleden familie, Overleden ouders Jan en Anna van Haandel-Derks,

Vrijdag 28 december 2018.

18.30 uur Rozenkrans.

19.00 uur H. Mis.

Misintenties: Wim Boeijen, Doortje Coppens-Willems,

Misintenties 2 weken van te voren inleveren. Misintenties die voor maandagavond 18.00 uur ingeleverd zijn komen in de Arena. Brievenbus Jacobuszaal (Parochie).

De bijdrage voor misintenties is € 10,-  Hierbij zijn extranamen inbegrepen.

IEPENVEEN: Festival Nine Lessons and Carols in Klooster Nieuw Sion
dec 23 @ 20:18 – 20:18

Diepenveen – Zondagavond 23 december vindt een Festival of Nine Lessons and Carols plaats in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Afkomstig uit de Anglicaanse kerk, is ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ inmiddels wereldwijd een geliefde traditie. Het is een kerstviering waarin lezingen (lessons) en muziek (carols) samen het kerstverhaal vertellen.

Het programma voor 23 december bestaat uit een combinatie van koorzang, lezingen en samenzang. De koorzang wordt verzorgd door het New Sion Choir onder leiding van dirigent Jan van Dijk. Naast bekende kerstliederen staan werken van onder andere Rutter, Gjeilo, Stanford en Vaughan-Williams op het programma.

Om 19:00 uur openen de deuren van de kloosterkerk aan de Vulikerweg 6 te Diepenveen, de viering begint om 19:30 uur. Na afloop wordt via een deurcollecte een bijdrage gevraagd in de kosten.

 

dec
24
ma
WEERT: Kerstnachtmis met zangvereniging Creatura in Weerter Paterskerk
dec 24 @ 20:18 – 20:18

Traditiegetrouw zingt Zangvereniging Creatura ook dit jaar de nachtmis in de Weerter Paterskerk.

De H. Mis in de Paterskerk aan Biest 43 begint op maandag 24 december om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 17.45 uur, het voorprogramma door Creatura begint om 18.30 uur. Op het programma staan onder andere het eerste deel van het ‘Gloria’ van Vivaldi, de ‘Messe Brève’ van Gounod en een groot aantal bekende en minder bekende kerstliederen. Creatura staat onder leiding van dirigent Ton van de Weem en wordt op de piano begeleid door Tessa Klaver. Voorganger in de viering is pater Gerard Heesterbeek. Na afloop van de nachtmis zijn bezoekers welkom om samen het kerstfeest in te luiden met Glühwein en kerstbrood.

jan
5
za
KERKRADE: Bedevaart naar Wittem
jan 5 hele dag

Vanuit Kerkrade wordt 5 januari, de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, de Bedevaart naar de Heilige Gerardus te Wittem gehouden.

Het tempo van deze Bedevaart is vier en een halve kilometer per uur. Er wordt slechts één keer gestopt en wel in Simpelveld voor koffie en een sanitaire stop. Vervolgens gaat het vanaf 08.00 uur uur voorwaarts naar Wittem. Het is een Bedevaart en daarom zal er een aantal keren – al lopend – samen een tientje van de rozenkrans worden gebeden. Na aankomst te Wittem wordt vanaf 9.30 uur de Heilige Mis gevierd, samen met de overige Pelgrims uit Landgraaf en Kerkrade.

Opstappunten en -tijden zijn als volgt: om 05.45 uur bij de Kerk van Chèvremont en om 06.00 uur bij de Lambertuskerk. Om 06.45 uur bij de Kerk van Spekholzerheide en om 08.00 uur bij de Kerk van Simpelveld.

Voor de veiligheid wordt aan iedere deelnemer(ster) gevraagd een veiligheidsvest of lamp mede te nemen want een groot deel van de tocht wordt in het donker gelopen. Na afloop van de Heilige Mis is er in de Refter van het Klooster gelegenheid, om, op eigen kosten, soep te gebruiken.

Opgave voor den Bedevaart kan geschieden door een mail te sturen naar pastoor Hans Kreuwels: hanskreuwels@gmail.com.

feb
3
zo
GRONINGEN: Family tour met de Bisschop
feb 3 @ 20:18 – 20:18

Bisschop Ron van den Hout nodigt gezinnen uit voor de eucharistie, maaltijd, ontmoeting, catechese met de Bisschop. Opgave 050-4065888 of l.winter@bisdomgl.nl

St. Jozefkerk Groningen  11.00-14.00 uur Radesingel (Kathedraal) Groningen

Comments are closed.