De 5 beste tv’s voor minder dan 500 euro

  Heeft U een krap budget, maar bent U toch op zoek naar een nieuwe degelijke tv-ontvangsttoestel? Voor de volgende vijf toestellen betaalt U niet meer dan 500 euro en heeft U toch nog een toestel met een behoorlijke schermomvang.

LG 49UK6200PLA (€ 470)

Ja hoor, zelfs voor een prijs onder 500 euro kunt U al een 4k-tv bemachtigen (4k is de huidige norm als het aankomt op de resolutie die wordt toegepast op televisies). Dit apparaat van LG zit net onder de 50 inch. Het is natuurlijk geen chique oled-toestel, want die technologie – met een scherm dat zelf licht geeft, geen backlight nodig heeft en perfecte zwartwaarden geeft – vindt U voorlopig enkel in tv’s boven de 1.000 euro.

Samsung UE40MU6120 (€ 449)

Ook Samsung verkoopt nu 4k-tv’s voor een bescheidener budget. U boet dan wel in op afmeting: zo heeft dit toestel maar een schermdiagonaal van 40 inch. U vindt hier ook geen HDR-ondersteuning (HDR staat voor High Dynamic Range: een techniek die een groter contrast en kleurbereik oplevert), wel de zogenaamde ‘local dimming’, waarbij de kleuren per zone op het scherm verbeterd worden. De beeldverversingssnelheid is ook niet optimaal, maar voor die prijs kan U dat moeilijk verwachten.

Philips 50PUS6703 (€ 510)

Dit ontvangsttoestel van Philips doet het zeer goed bij consumenten, en terecht: voor 10 euro bovenop de richtprijs, krijgt U een meer dan degelijke 4k-ervaring en een schermafmeting van 50 inch. Ook hier geen HDR te bespeuren, enkel local dimming.

Sony KD-43XE7096 (€ 480)

Wie maar een beperkt budget heeft voor een nieuwe televisie, doet er altijd goed aan om eens te kijken welke toestellen van vorig jaar nog meegaan. Veel elektronicawinkels bieden ze na verloop van tijd als koopjes aan. Zo vindt U deze al wat oudere 43-inch van Sony momenteel zwaar afgeprijsd bij Selexion. Opnieuw: wél 4k, maar geen HDR, en ook over de beeldverversingssnelheid kan men niet echt naar huis schrijven.

Finlux FL4928CBU

Onbekend maakt onbemind. Tussen de prijsbrekers is Finlux een minder bekend merk in deze contreien. Deze tv uit het Finlux-gamma van de Turkse fabrikant Vestel steekt dan ook een eind boven de rest uit. Hij heeft een fatsoenlijk 49-inch-scherm, een mooi design en 4k-resolutie, en dat allemaal voor een wel heel scherpe prijs.

Bron: NDR Foto: Pixabay/leveranciers

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*