Diesel, Euro95 en Euro98 verdwijnen – vanaf volgende week tanken we B7, E10 en E5

Als automobilist krijgt U aan de pomp te maken met nieuwe namen voor benzine en diesel. Vanaf eind volgende week worden alle tankstations verplicht om nieuwe benamingen op de pompen aan te brengen, Euro95 zal E10 gaat heten.

E10 omdat er 10 procent biobrandstof in zit. Dat is vanaf 2020 verplicht in alle benzine. Ons land voldoet daar met een percentage van 7 procent biobrandstof nu nog niet aan, maar dat gefaseerd opgevoerd worden.

Euro98 wordt E5, omdat er minder biobrandstof in zit. Diesel krijgt de code B7, want daar zit 7 procent biobrandstof in.

De wit-zwarte labels zijn de hele Europese Unie hetzelfde en moeten een einde maken aan verwarring bij het tanken over de grens. De verschillende soorten brandstof zijn binnen het labelsysteem te herkennen aan hun vorm. Zo zijn alle labels voor benzine rond, met een E en een cijfer die het ethanolgehalte aangeven.

De symbolen voor diesel zijn vierkant en gasachtige brandstoffen als lpg en waterstof krijgen een ruit.

Er zal grote verwarring onder automobilisten ontstaan aan de pompen. Om dat enigzins te voorkomen start de overheid een informatiecampagne via postbus 51.

Bron: Shell Nederland Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*