Corona-virus van uur tot uur

Corona virus tijdlijn

2020
maart 31

17:00 uur: Eerste Coronabesmetting bij inwoner azc

Eerste besmetting met coronavirus bij inwoner azc -MAASTRICHT- (ADN) Bij een inwoner van het AZC in Maastricht is het Coronavirus aangetroffen. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is dit de eerste besmetting in een Nederlands AZC. De afgelopen periode is op diverse azc’s in het land een aantal bewoners uit voorzorg in quarantaine geplaatst, omdat zij lichamelijke klachten hadden, maar geen corona, aldus het COA. De bewoner van het azc in Maastricht ligt inmiddels op intensieve zorg. Volgens protocol zijn de twee bewoners die in dezelfde woonunit verbleven in quarantaine geplaatst.
maart 31

11:55 uur: 175 nieuwe sterfgevallen, 722 nieuwe opnames

Het RIVM meldt 175 nieuwe sterfgevallen. Daarmee komt het totaal op 1039. Er zijn 722 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak van de Coronacrisis zijn in Nederland 4.712 patiënten opgenomen in ziekenhuizen. Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is opgelopen naar 12.595. Dat is 845 hoger dan maandag, toen was dit aantal 11.750. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, want niet iedereen wordt getest. EO-Jongerendag geschrapt om coronavirus De EO-Jongerendag is voor dit jaar afgelast vanwege het Coronavirus. Het evangelische evenement, waar jaarlijks zo’n 10.000 jongeren op afkomen, zou DV op 6 juni plaatsvinden in de Rotterdamse Ahoy. De organisatie hoopt nu 5 juni 2021.”Een evenement met 15.000 jongeren nog geen week na 1 juni laten plaatsvinden zou onverantwoord zijn,” schrijft de organisatie dinsdag op de website van de EO. Door de overheid zijn tot zeker 1 juni alle openbare bijeenkomsten verboden met als doel het..Read More
maart 30

13:00 Sint-Maarten voert avondklok in

-ROTTERDAM- (ADN) Op Sint-Maarten geldt vanaf vanavond een avondklok. Dat betekent dat niemand zonder uitdrukkelijke toestemming de straat op mag van 20:00 uur en 06:00 uur. Eerder stelden Aruba en Curaçao al een avondklok in. Op Sint-Maarten zijn zes coronabesmettingen geregistreerd. Op het naast gelegene Saint Martin, het Franse deel van het eiland, zijn vijftien gevallen vastgesteld. Een persoon is overleden.
maart 30

08:30 uur: 93 nieuwe sterfgevallen en 507 nieuwe ziekenhuisopnames

-ROTTERDAM- Het RIVM meldt vandaag 93 nieuwe sterfgevallen door corona. Daarmee komt het totaal op 864. Er zijn 507 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Sinds het begin van de uitbraak van de coronacrisis zijn in Nederland 3990 patiënten opgenomen in zieken- en verpleeghuizen. Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is gestegen tot 11.750. Dat zijn er thans 884 meer dan gisteren toen het er 10.866 waren. Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens deskundigen aanmerkelijk hoger.
maart 27

19:00 uur: Aantal coronapatiënten op intensief stijgt naar 873

-ZEIST-(ADN) Het aantal patiënten met het Coronavirus op de intensieve zorgafdelingen (ic)-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is gestegen naar 873. Dat zijn er 112 meer dan gisteren, toen bedroeg het totaal 761. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). De NVIC meldt dat het aantal beschikbare bedden gering is. Duitsland heeft al hulp toegezegd, omdat waarschijnlijk dit weekeinde alle bedden ‘bezet’ zijn. Op intensieve zorg worden patiënten vaak twee tot drie weken aan de beademing gelegd. Eerder vrijdag werd door het RIVM bekendgemaakt dat het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het virus is gestegen naar 546, 112 meer dan een etmaal ervoor bekend was. Het totaal aantal bevestigde gevallen ligt op 8603.
maart 27

21:00 uur: 299 doden door Coronavirus in Frankijk in afgelopen 24 uur

-PARIJS- (ADN) Het aantal doden in Frankrijk ten gevolge van het Coronavirus is de afgelopen 24 uur met 299 gestegen en bedraagt nu 1995. Dat hebben de Franse gezondheidsautoriteiten vandaag bekendgemaakt. Dat is een daling ten opzichte van donderdag, toen overleden 365 mensen aan de gevolgen van het Coronavirus. Volgens directeur-generaal Jérôme Salomon van de Franse gezondheidsdienst liggen op dit moment maar liefst 15.732 patiënten in hospitalen, van wie 3787 op de intensieve zorg. Dat zijn er 412 meer dan een dag eerder. In Frankrijk zijn 32.964 mensen positief getest op het longvirus. Maar in werkelijkheid ligt het aantal besmettingen een stuk hoger, omdat tests alleen worden uitgevoerd op mensen die een hoog risico lopen te overlijden. De Franse regering maakte eerder vandaag bekend dat de lockdown in het land is verlengd met 2 weken tot 15 april in een poging het Coronavirus verder in te dammen. De deskundigencommissie wijst..Read More
maart 27

10:12 uur: 112 patiënten overleden, 1172 nieuwe besmettingen

-ZEIST- (ADN) Het RIVM meldt vrijdag 112 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus. Dat is het hoogste aantal tot nu toe. Er zijn 1172 besmettingen bijgekomen. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan covid-19 neemt landelijk nog steeds toe, zegt het RIVM in een toelichting. ‘Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen.’
maart 25

14.00 uur: Aantal Nederlandse Coronadoden stijgt naar 356

-UTRECHT- (ADN) Het aantal Nederlandse Coronadoden is woensdag gestegen met 80 naar 356, meldt het RIVM woensdag. Sinds dinsdag zijn er 852 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat brengt het totaal aantal besmettingen in Nederland op 6412. Voor het aantal geïnfecteerden in Uw provincie klik hier
maart 25

08.30 uur: Ook prins Charles heeft positief getest

Prins Charles besmet, Queen in goede gezondheid -LONDON- (BBC) Hoewel zij tot de grootste risicogroep behoort verkeert de Britse koningin Elizabeth in goede gezondheid, ondanks dat ze haar zoon prins Charles onlangs nog sprak. Vanochtend werd bekend dat de 71-jarige prins van Wales is besmet met het nieuwe Coronavirus. Maar Elizabeth, die in Windsor verblijft, heeft vooralsnog geen klachten, laat Buckingham Palace weten in reactie op het nieuws over Charles. De 93-jarige vorstin zag haar oudste zoon op 12 maart voor het laatst, meldt de BBC. Prins Charles verblijft thuis in quarantaine, een ziekenhuisopname is (nog) niet nodig.
maart 25

10:12 uur: Coronavirus: 56 nieuwe sterfgevallen in België: ‘De piek is nog lang niet bereikt’

-BRUSSEL- (ADN)  In België liggen momenteel ruim 2.100 mensen in het ziekenhuis. 178  Belgen zijn inmiddels overleden aan het coronavirus. Vandaag is de trieste balans een aantal doden in 24 uur van 56 personen. Deskundigen laten weten dat de groei nog zodanig is, dat voor aanmerkelijk meer doden gevreesd moet worden.  
maart 25

12:00 uur :738 nieuwe sterfgevallen in Spanje

-MADRID- (ADN) In Spanje zijn al 3.434 mensen aan het coronavirus bezweken. Dat is meer dan het aantal doden dat China heeft geteld. In de afgelopen 24 uur overleden er 738 patiënten aan de gevolgen van het virus. Het land telt inmiddels 47.610 besmettingen. De gezondheidsautoriteiten stellen echter ook een sterke stijging van het aantal genezingen vast. Meer dan 5.300 patiënten zijn weer volledig genezen. De regering verwacht dat het hoogtepunt van het coronavirus nadert. In april zouden een aantal beperkingen kunnen worden opgegeven. Spanjaarden mogen momenteel nauwelijks nog hun huis uit. Vandaag stemt het Spaanse parlement over de verlenging van de lockdownmaatregelen tot 11 april. De meeste parlementariërs stemmen vanuit hun woning. Verreweg de meeste coronapatiënten zijn vooralsnog in Italië bezweken. Daar stierven meer dan 6800 mensen aan de gevolgen van het virus.
maart 25

13:00 uur : Duitsland wil 157 miljard vrijmaken voor Corona-noodplan

-BERLIJN- (DPA) Duitsland wil 156 miljard euro uittrekken voor een immens pakket aan noodmaatregelen voor het bestrijden van de coronacrisis. Het parlement wil daar in spoedzitting vandaag nog een besluit over nemen. Om dat geld te kunnen vrijmaken, moet een artikel voor noodgevallen worden aangesproken in de wet welke een rem zet op de overheidsbegroting. De Bondsraad, bestaande uit afgevaardigden van alle deelstaten heeft inmiddels ingestemd met het voorstel. Dat gebeurde tijdens een speciaal belegde, korte bijeenkomst.
maart 23

13:30 uur : Meer dan 2.000 sterfgevallen in Spanje

-MADRID- (ADN) In Spanje zijn in de laatste 24 uur nog eens 462 mensen aan het nieuwe coronavirus bezweken. Sinds de uitbraak van de ziekte hebben 2.182 mensen in Spanje deze niet overleefd. In drie dagen tijd is het aantal sterfgevallen meer dan verdubbeld in het tweede meest getroffen land van Europa. Waar zondag 28.572 besmettingen waren geregistreerd, klom dit maandag naar 33.089 gevallen. Meest getroffen in Spanje blijft Madrid met 10.575 besmettingen en 1.263 sterfgevallen.
maart 23

15:37 uur RIVM update Nederland

Klik H I E R voor de kaart met de laatste stand van (Corona)zaken in Uw gemeente.
maart 23

19:15 uur : Maatregelen verscherpt: ALLE samenkomsten verboden tot 1 juni

-‘s-GRAVENHAGE- (ADN/NOS) Nederland gaat nog  verder op slot. Alle samenkomsten,  evenementen, kerkdiensten, worden verboden tot 1 juni. Dat is de uitkomst van een crisisberaad deze namiddag van het kabinet. De eerder gestelde ondergrens van honderd personen geldt niet meer. De maatregelen zijn bedoeld om ‘groepsvorming’ te voorkomen. Daar is volgens het kabinet sprake van als drie of meer mensen niet anderhalve meter in acht nemen en zij geen huishouden vormen. Jonge kinderen mogen wel nog samen buitenspelen. Burgemeesters kunnen per omgaande ook eerder optreden. Zij kunnen beslissen specifieke locaties al direct te sluiten uit gezondheidsoverwegingen.Dit weekeinde traden diverse burgemeesters in het land al op. Stranden en parken door het ganse land werden gesloten. Er worden boetes uitgedeeld wanneer men zich niet aan de regels houdt. De maatregelen komen ‘zo dicht mogelijk bij maximale effect van de maatregelen’, aldus premier Rutte. Het doel is beschermen van kwetsbaren en ouderen en voorkomen..Read More
maart 23

Frans parlement keurt ‘noodmaatregelen voor volksgezondheid’ goed

-PARIJS- (TF1) Het Franse parlement keurde zondagavond een wetsontwerp goed voor de invoering van een ‘noodtoestand voor de volksgezondheid’ gedurende twee maanden, om de corona-epidemie aan te gaan. De nieuwe wet schept een legaal kader waarbinnen indien nodig strengere maatregelen kunnen worden afgedwongen, zoals mensen verplicht thuis in quarantaine zetten. De invoering is voor ten minste twee maanden Elke overtreding wordt bestraft met een boete van 135 euro. Bij herhaaldelijke overtredingen kan die boete oplopen tot 3.000 euro. Wie binnen de dertig dagen drie keer wordt betrapt op het overtreden van de maatregelen, kan bestraft worden met een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 3.750 euro. Frankrijk telde zondagavond 674 overlijdens in de ziekenhuizen door het Corona-virus, zo heeft Jérôme Salomon, algemeen directeur van Gezondheid, bekendgemaakt. Dat zijn 112 nieuwe sterfgevallen in 24 uur tijd. Nog eens 7.240 mensen zijn in ziekenhuizen opgenomen door het nieuwe virus. Ruim..Read More
maart 22

19:00 uur: Duitsland strengere maatregelen en Merkel in quarantaine

19:00 uur: Duitsland strengere maatregelen en Merkel in quarantaine
-KEULEN- (KNA/ARD) Duitsland merkt dat de aantallen geïnfecteerden met het Corona-virus snel stijgt. Derhalve is vanmiddag, na een telefonisch overleg, tussen Kanselier Angela Merkel en alle Minister-Presidenten van de Duitse deelstaten besloten, om vanaf 18.00 uur vanavond extra en vergaande maatregelen te nemen. Per direct sluiten tal van bedrijven en winkels, zoals kapsalons, sportscholen, horeca m.u.v. de afhaalhoreca. Het zal niet langer zijn toegestaan met meer dan 2 personen samen buiten of in openbare ruimten te zijn, m.u.v. familieleden. De politie zal streng controleren. De Kanselier, mevrouw Merkel is per direct onder thuisquarantaine geplaatst, nadat bleek dat een arts met wie zij afgelopen vrijdag contact had, geïnfecteerd blijkt te zijn met het virus. De arts had Merkel vrijdag ingeënt tegen pneumakokken. Merkel staat per direct onder dagelijks medisch toezicht. Over een sluiting van de grensovergang met Nederland is (nog) niet gesproken, al gaf de deelstaat Nedersaksen aan dat graag te..Read More
maart 22

08.30 uur: Totale catastrofe in Italië

-ROME-In Italië heeft de regering besloten dat alle productie, die niet dringend noodzakelijk is, zoals luxe artikelen, auto’s ed, per direct moet worden stilgelegd. Premier Conte meldde dat via Tv en sociale media. Conte liet weten dat apotheken, supermarkten, banken en postkantoren open blijven en in principe de rest moet sluiten, tenzij er zeer dringende redenen zijn om open te blijven. Gisteren overleden maar liefst 793 mensen op een dag in Italië. Het lukt de autoriteiten enerzijds maar niet het Coronavirus in het epicentrum Bergamo onder de knie te krijgen en anderzijds woekert in de rest van Italië het virus met ongekende snelheid. Er is in de regio Bergamo in de Lombardije een groot tekort aan intensive care-bedden.  
maart 22

09:30 uur: Frankrijk zet leger in om Coronacrisis te bezweren

-PARIJS- (ADN) Frankrijk zet het leger in. Militairen bouwen in hoog tempo veldhospitalen in de zwaar getroffen gebieden om het hoge aantal Coronapatiënten aan te te kunnen. Het departement Haut-Rhin verscherpt de lockdown. De gezondheidszorg in het departement kan de stroom Coronapatiënten niet aan. De Franse luchtmacht haalde daarom gisteren opnieuw patiënten op. Zij worden van Mulhouse naar Bordeaux gevlogen. Het leger bouwt in Mulhouse een groot militair noodhospitaal op het parkeerterrein van een door patiënten overspoeld ziekenhuis. Het gemeentebestuur van het zwaar getroffen department heeft de maatregelen die mensen thuis moeten houden, aangescherpt. Volgens de autoriteiten worden de door Parijs afgekondigde beperkingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, niet nageleefd. Teveel mensen zijn buiten op straat, in parken e.d. Ook in Frankrijk zijn alle Kerken gesloten. De maatregel is in ieder geval tot 15 april van kracht in het departement. In de nationale voorschriften mogen mensen..Read More
maart 21

Alweer recordaantal doden in Italië

Alweer recordaantal doden in Italië
-ROME- (ADN) Sinds gisteren zijn er in Italië 793 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totale dodental in het land op 4.825. Nergens ter wereld zijn dat er meer. In heel Italië zijn er ruim 50.000 besmettingen gemeld, een stijging van meer dan 6.500 sinds gisteren. De Noord-Italiaanse regio Lombardije is de zwaarst getroffen regio. In 24 uur steeg het aantal sterfgevallen daar met 546 naar 3.095. Een dag eerder waren zo’n 380 nieuwe sterfgevallen geregistreerd. Dat was toen de grootste stijging in een dag sinds de uitbraak. Het aantal besmettingen in de regio is met ruim 3.000 opgelopen tot ruim 25.515.

 

Comments are closed.