Gedenkboek zaligverklaring Clara Fey verschenen

  Mensen uit de hele wereld waren vorig jaar mei in Aken en Simpelveld aanwezig bij de zaligverklaring van zuster Clara Fey, de stichteres van de Zusters van het Arme Kind Jezus uit Simpelveld. Het bisdom Aken heeft nu een officieel gedenkboek uitgegeven. Op meer dan honderd pagina’s staan de mooiste momenten van de zaligverklaring, die in de Dom van Aken werd uitgesproken. Enkele dagen later vond er een dankviering plaats in de parochiekerk en het voormalige moederhuis van de congregatie in Simpelveld. 

“Het besluit van Paus Franciscus om de in Aken geboren Clara Fey ook in Aken zalig te laten verklaren, was heel belangrijk voor ons bisdom,” zegt bisschop Helmut Dieser van Aken bij gelegenheid van de publicatie van het gedenkboek. “Talloze mensen hebben eraan bijgedragen om van de zaligverklaring een groot feest te maken.”

Clara Fey zette zich met name in voor arme en uitgebuite kinderen. Vanwege de antireligieuze politiek in Duitsland moest ze het land verlaten. Zo kwam ze in Simpelveld terecht, waar meer dan 100 jaar het moederhuis van de congregatie gevestigd was. Een aantal jaren geleden verhuisde een deel van de zusters terug naar Aken en gingen enkele Nederlandse zusters naar Maastricht. Het voormalige huize Loreto in Simpelveld is nu verbouwd tot museum ‘De Schat van Simpelveld’, waar een doorlopende expositie te zien is over het leven en werk van de zusters.

Het gedenkboek met tientallen foto’s van de zaligverklaring is voor 12 euro te koop. Onder meer in de Domshop in Aken. Het boek is verschenen bij Einhard Verlag in Aken.

Foto: Einhard-Verlag GmbH

Geef een reactie op dit artikel