Houtworm doet Kerk sluiten

  De Wieskirche in het Duitse Oberbayern is een der beroemdste Kerken Duitslands. Nu moet het Godshuis voorlopig dicht, omdat de houtworm zijn intrek heeft genomen.

De oorzaak van de tijdelijke sluiting: In het dak en het Tabernakel is houtworm vast- gesteld,  zo meldt de website van de Parochie.

Om door middel va vergassing het ngedierte te bestrijden, heeft de gemeentelijke afdeling bouw- en woningtoezicht de volledige sluiting van de Kerk afgekonding en wel van 20 tot 25 mei of zoveel langer als oodzakelijk is.

In deze periode kunnen er geen Heilige Missen worden gehouden en ook de vele toeristen die jaarlijks komen moeten voorlopig even buiten blijven.

De Kerk, is sinds 1983 Unesco wereldcultuurerfgoed. Sinds 1745 bestaat deze Kerk en is een der mooiste bouwwerken in rococo-stijl. Bijzonder zijn de door Dominikus Zimmermann gemaakte stucversieringen binnen in de Kerk dat tienduizenden Pelgrims en toeristen aantrekt.

Tesamen met de wand en plafondschilderingen van Johann Baptist Zimmermann, de hofschilder van de vroegere Beierse Vorsten, getuigt de decoratie van de rijkdom van eertijds en de verfijnde schilderkunst die niet te overtreffen is.

Bron: KNA Foto: PB-Dozemode

Geef een reactie op dit artikel