Kockelmann tilt ‘Op1’ naar hoger niveau

Maandag 18 januari 2021 10:50 Bron: redactie binnenland Foto: KRO-NCRV

-Hilversum- Het dagelijkse praatprogramma heeft sinds gisteravond een nieuw presentatieduo en dat was meteen te merken aan de kijkcijfers.

Het nieuwe duo werd aangeleverd door KRO-NCRV in de personen van Sven Kockelmann en Talitha Muusse, de laatste is geheel onbekend in Hilversum en dat kan ook maar beter zo blijven.

Kockelmann ging er gelijk vol in, werd direct al hinderlijk onderbroken door Muusse, maar dat trok zich snel recht. Tot op heden wilden programmamanagers Kockelmann liever niet als talkshowhost, vanwege zijn bijnaam ‘de pitbull van Hilversum’. Maar uiteindelijk lukte het dan toch. Gasten en in het bijzonder politici kunnen hun borst nat maken. Na de radio (elke werkdag Radio 1 om 11.30) is Kockelmann er nu ook in het weekeinde, maar dan op TV. Een verademing tussen de vele slechte Op1 presentatoren.

Dat het echter nog slechter kan bewees Humberto Tan, die op het kwakkelende RTL4, het programma Op1 tracht concurrentie aan te doen. Dat lukt nog niet echt, de kijkcijfers van Tan zijn dramatisch. De uitzending met Kockelmann trok 1.393.000 kijkers op NPO 1, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. De RTL4 talkshow Humberto trok slechts 649.000 kijkers.

 

Geef een reactie op dit artikel