Netflix komt deze Kerst met 4-delige serie over Paus Franciscus

Paus houdt van de tango

Vrijdag 03 december 2021 12:15 – Bron: Netflix/Redactie kerk – Beeld: Netflix
  -Vaticaanstad- De streamingdienst Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor de documentairereeks over Paus Franciscus. In het project waarvoor de Italiaanse tv-producent Simona Ercolani en de Paus- vertrouweling en Jezuïet Antonio Spadaro verantwoordelijk zijn, spreekt Franciscus over zijn levens-ervaringen en het naast elkaar bestaan ​​van generaties.

De serie ‘Stories of a Generation con Papa Francesco’ bestaat uit vier afleveringen met de titels ‘Love’, ‘Dreams’, ‘Fighting’ en ‘Work’. De docu toont vrouwen en mannen ouder dan 70 jaar van over de hele wereld die door filmmakers jonger dan 30 jaar werden ondervraagd over tal van levenskwesties. Onder de senioren zijn de Amerikaanse directeur Martin Scorsese en gedragswetenschapper Jane Goodall. De documentaire werd voor het eerst gepresenteerd op het ‘Rome Film Festival’ in oktober; Vanaf 25 december is deze integraal te zien op Netflix.

Sinds 2019 heeft de streamingdienst al de zeer veel bekeken speelfilm ‘The Two Popes’, over Franciscus en zijn voorganger Benedict XVI in het uitzendschema. Daarin wordt de strijd om de koers van de Rooms-Katholieke kerk gepresenteerd als een dialoog tussen de twee Pausen. In het fictieve verhaal speelt Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) de rol van Paus Benedictus en Jonathan Pryce (Game of Thrones) de Argentijnse Kardinaal Jorge Mario Bergoglio, later Paus Franciscus. De echte Franciscus speelde in 2018 al in de film ‘Paus Franciscus – Een man van zijn woord’ van de Duitse regisseur Wim Wenders. Onderstaand kunt U de trailer over deze nieuwe 4-delige docu aanschouwen>

Geef een reactie op dit artikel