Nieuwe versie van ‘The name of the rose’

-LONDON- (ADN) The name of the rose, het beroemde boek van de Italiaan Umberto Eco, werd in 1986 verfilmd met Sean Connery in de hoofdrol.

Maar na enkele decennia lijkt de wereld te schreeuwen om een remake. Dus bracht de BBC van het misdaadverhaal geen film, maar een serie uit. De BBC maakte er een achtdelige serie van, met dit keer acteur John Turturro als de belezen Franciscaanse Monnik William van Baskerville.

Aan het verhaal zijn geen veranderingen doorgevoerd. William van Baskerville raakt in het middeleeuwse Italië bevriend met Adso, een jonge soldaat en zoon van een Duitse generaal. De twee trekken naar een afgelegen Klooster waar een ontmoeting plaatsvindt tussen een delegatie van de Paus en van de keizer. William en Adso komen aan op het moment dat het lichaam van een Monnik gevonden wordt. Het overlijden wordt afgedaan als zelfmoord, maar er blijkt meer aan de hand wanneer een tweede lichaam ontdekt wordt. België zal de première van de serie krijgen voor het vaste-land van Europa.

Foto: BBC

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*