Priester wil voor Ierland naar Songfestival

-Dublin- (KNA) Ray Kelly (66), Iers Katholiek Priester en zanger, hoopt, zijn land bij het aankomende Eurovisie Song Festival, in Nederland, te mogen vertegenwoordigen.

Het tijdschrift “The Irish Catholic” van gisteren meldt, dat de bekende Priester, die ook al te zien was in de Ierse uitgave van “Dancing with the Stars” , een mogelijk winnend liedje in gedachten heeft. Het is een lekker in het gehoor liggend ‘gospellied met een vleugje country-western”, aldus Kelly.

Afgelopen weekeinde was Kelly verrassend de vierde ronde van “Dancing with the Stars” doorgekomen, de Ierse variant van ‘Let’s Dance’. Het is “definitief niet zijn voetenwerk”, waarom zijn fans na “een verder indrukwekkend wankel optreden” op hem gestemd hebben, oordeelde een criticus van de krant ‘Irish Times’ na de laatste uitzending. Des te meer maakte Kelly indruk met zijn gezang en charisma.

Ik wil de mensen een beetje “vreugde” brengen en ik ben “eigenlijk ook een beetje een entertainer”, aldus Kelly tegenover “The Irish Catholic”. Zijn grote liefde blijft echter het Priesterambt.

Bekend werd Kelly door te zingen tijdens een huwelijksmis in zijn Parochie in Oldcastle in het Noord-Oosten van Ierland in 2014. Voor het bruidspaar zong hij destijds een nieuwe tekst op  Leonard Cohen lied ‘Hallelujah’. De video werd Youtube-Hit. Kelly brengt binnenkort zijn derde album uit en deed in 2018 aan ‘Britain Got Talent’ deel.

Geef een reactie op dit artikel