PROBLEMEN VOOR RELIGIEUS MUSEUM VAALS OPGELOST – FAILLISSEMENT AFGEWEND

Geweldig nieuws !

Voor het in 2009 door Henk Schiffmacher geopende en door Monseigneur Everard de Jong ingezegende religieus museum was maandag 30 april de belangrijkste dag in haar bestaan. Het museum staat bekend om haar vele kerk- en kloosterbeelden en haar actie tot het inzamelen van devotionalia van particulieren.

Vanaf begin 2013 huurt Stichting Museum Vaals een uit de eredienst onttrokken kerkgebouw in Hoensbroek van het kerkbestuur als depotruimte. Deze overeenkomst eindigde 30 april en het museum was vanaf begin maart bijna wanhopig bezig met een verlenging van deze overeenkomst voor een periode van slechts vier maanden. Indien de verlenging niet geëffectueerd kon worden dan had dat misschien zelfs wel tot een faillissement kunnen leiden omdat er een boeteclausule in het contract staat indien het gebouw niet tijdig verlaten is.

Inmiddels is, na het artikel in De Limburger, de door het museum gewenste verlenging overeengekomen en getekend.

De verlenging is nodig omdat een groot deel van het depot over een paar maanden verhuisd kan gaan worden naar een dependance van het museum in het voormalig kerkgebouw van Maria Gewanden te Hoensbroek.

Bron: Museum Vaals Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*