‘Rechtse’ talkshow Jensen flopt

-HILVERSUM- Omroep RTL 5 staakt per direct het praatprogramma Jensen. Dat heeft de 46-jarige presentator Robert Jensen zelf bekendgemaakt. De slotaflevering van het praatprogramma trok dinsdag een te verwaarlozen schamele 122.000 kijkers. Jensen en zijn als spraakmakend aangekondigde rechtse talkshow werd zeven maanden lang uitgezonden.

Volgens Jensen keert hij zeer waarschijnlijk niet meer in de huidige vorm terug op televisie. Hij gaat verder op internet. ,,Dat ik stop, zie ik niet als een einde maar als een nieuw begin. Ik ga door en ga dus in geen geval de komende twee jaar ergens op een strand zitten”, aldus de presentator. Hij bedankt zijn kijkers voor de afgelopen 24 weken aandacht. ,,Het was lachen en het was me een eer om dit te mogen doen.” De verwachting is dat Jensen met een private partij het praatprogramma via internet gaat uitbrengen, zoals ook Powned doet. Of de 122.000 kijkers meegaan?

‘Hilversumkenners’ zeggen dat het programma op een beter tijdstip en een andere zender meer kansen zou kunnen hebben. De publieke omroep liet weten geen heil in het programma te zien. Oók de RTL-groep zag in eerste instantie af van het programma, maar om het slecht bekeken RTL5 ‘op te peppen’ besloot men uiteindelijk toch een aantal afleveringen uit te zenden en ‘de gok te wagen’, mede door de verrechtsing in het Nederlandse electoraat. Dat bleek dus een misrekening.

Foto: youtube screenshot

Geef een reactie op dit artikel