Roman over Sint Servaas gepresenteerd

MAASTRICHT In boekhandel Dominicanen in Maastricht is  de roman ‘Sint Servaas achterna’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan wethouder Bert Jongen van cultuur van Maastricht.  

De roman beschrijft de zoektocht van een student in Maastricht naar het leven van Sint-Servaas. Auteurs van deze roman zijn de Maastrichtse journaliste Jasmijn Mulkens en de in Rome woonachtige priester Eugène Dassen. De illustraties zijn van Mart Mulkens en de uitgave is in handen van uitgeverij TIC.

Wie was Sint-Servaas en wat heeft hij voor mensen in verschillende tijden en culturen betekend? De student Väös gaat voor zijn studie op zoek naar de antwoorden op deze onderzoeksvraag. Zijn ontdekkingstocht brengt hem naar Frankrijk, Duitsland en Italië. Overal ontmoet hij mensen die werden geraakt door Sint-Servaas. Door de ogen van de student leert de lezer de boodschap van de Maastrichtse stadspatroon beter kennen. ‘Servaas achterna’ is de eerste roman, waarin het veelbeschreven leven van Sint-Servaas een rol speelt. Dit hedendaags verhaal neemt daardoor een unieke positie in tussen alles wat eerder verscheen over deze heilige.

Over de auteurs
Jasmijn Mulkens (1988, Maastricht,studeerde Journalistiek in Tilburg en behaalde tegelijkertijd haar propedeuse Theologie vanuit haar grote interesse voor religie. Momenteel rondt ze haar masterstudie Nederlands af. Ze werkte afwisselend als docent Nederlands en als journalist. Deze achtergrond bracht haar tot het schrijven van dit boek.

In werkelijkheid werd een zoektocht naar Servaas ondernomen door Eugène Dassen (1979, Maastricht). Hij raakte in zijn jonge jaren vertrouwd met Sint-Servaas en zijn basiliek. Tijdens zijn studies kwam hij de wijdverbreide Servaasverering op het spoor. Met zijn inhoudelijke inbreng kwam dit boek tot stand.

Bron en foto Bisdom Roermond persbericht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*