Te Katholiek: KRO-NCRV stopt met Roderick Vonhögen.

Maandag 29 november 2021 07:55 – Bron: Redactie kerk/R. Vonhögen – Beeld: prive
  -Hilversum- Priester en programmamaker Roderick Vonhögen loopt al een tijdje mee bij omroep KRO-NCRV en begon één van de vaste gezichten te worden. Maar daar lijkt nu een einde aan te komen.

Afgelopen week maandag mocht Vonhögen zich melden op de burelen van KRO-NCRV. Vonhögen dacht dat hij was uitgenodigd voor een gesprek over een nieuwe serie programma’s van het programma ‘Roderick zoekt licht’. Maar dat was een tegenvaller.

De programmaleiding had het weliswaar over de programmering van 2022, maar daar past Roderick niet meer in. Zijn programma ‘Roderick zoekt licht’ is te ‘hard-core’ Katholiek en gaat per 1 maart 2022 verdwijnen. Ook de kijkcijfers spelen een rol en daarom heeft de Rooms-Protestantse omroep besloten een ander programma met lichtvoetig amusement op de zaterdag in te zetten, een programma dat een spin-off zou moeten worden van het succesvolle ‘Binnenste buiten’, dat dagelijks veel kijkers trekt.

Wellicht zal er in dat programma, zo af-en-toe, nog een kleine rol voor Vonhögen zijn, maar dat is nog allerminst zeker.

Vonhögen laat weten contact met de Bisschop te hebben opgenomen. Vanuit de Bisschoppenconferentie is verbaasd gereageerd op het besluit van KRO-NCRV. De Bisschoppenconferentie heeft Vonhögen geadviseerd nog eens te praten met de omroep of desnoods een actie op te zetten, maar voor dat laatste voelt Vonhögen weinig, mede omdat de KRO-NCRV heeft laten weten dat het besluit vast staat.

Officieel heeft de KRO-NCRV nog niet gereageerd, al liet een insider van de omroep (naam bij red. bekend) weten dat Roderick’s programma té Katholiek is en door de ‘moderne’ KRO-NCRV kijkers/leden niet wordt gepruimd.

Nu de zaterdagmiddag op NPO2 meer kijkers moet trekken lijkt het een kwestie van tijd en ook het programma van Pater Hugo ‘Ziel & Zaligheid’ zou kunnen verdwijnen, de kijkcijfers geven er alle aanleiding toe.

Vanuit de KRO-NCRV wil men in december verder op de zaak ingaan, bij de presentatie van de 2022 programmering. Roderick Vonhögen kiest inmiddels, in tegenstelling tot de omroep, voor openheid en heeft zijn toelichting gegeven in zijn eigen podcast.

Geef een reactie op dit artikel