TV-tip: Kijk terug het Geloofsgesprek en de H. Mis

Zondag 25 januari 2021. Vivian Kreutz te gast in KRO-Geloofsgesprek

Altijd in de contramine, juist niet de weg kiezend van je ouders en dan toch als door een bliksemslag geraakt worden door de waarheid van het geloof. Het is het verhaal van Vivian Kreutz uit Heerlen. Zondag vertelt ze erover in het KRO-programma Geloofsgesprek.

Aan Leo Fijen vertelt Vivian Kreutz dat ze altijd haar eigen weg ging, de bloemetjes buiten zette, de uiterlijke schijn van lippenstift en lenzen belangrijk vond, totdat ze ziek werd. De eerste blikseminslag was raak, maar er was een tweede nodig om anders te gaan leven en de eigen kleinheid te erkennen tegenover God.

Vanaf dat moment is ze betrokken bij de kerk van Heerlen, begeleidt ze groepen jongeren en volwassenen, zingt ze in een koor en maakt ze teksten die over het leven van alledag gaan en toch steeds de verbinding zoeken met God. Uiterlijk schijn hoorde bij haar oude leven. In haar nieuwe bestaan gaat ze voor de eenvoud en de waarheid. En die heeft geen buitenkant nodig. Het Geloofgesprek met Vivian Kreutz was zondag 24 januari te zien om 9.45 uur op NPO2.

Aansluitend wordt op dezelfde zender de eucharistieviering uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Waubach. Pastoor Harry Notermans staat dan stil bij de Zondag van het Woord van God, die sinds vorig jaar op de 3e Zondag door het Jaar wordt gehouden. De paus heeft gevraagd om op deze zondag extra aandacht te besteden aan het belang van de Bijbel. En de Week van Gebed loopt ten einde en ook daaraan wordt in de viering aandacht besteed.

Geef een reactie op dit artikel