TV-tips voor de dinsdagavond

2Doc: IDFA primeurNPO 2NPO 2 STRAKS 20:15 – 21:30

Heeft een dode recht op nakomelingen? Hebben ouders die hun zoon verloren het recht om grootouders te worden na zijn dood? In Israël heeft het begrip ‘kinderwens’ een extra dimensie gekregen. ‘In his image’ volgt drie moeders die hun zoon verloren tijdens zijn militaire dienst en die met direct na de dood afgenomen sperma proberen hem te laten voortleven in een postuum kleinkind.

Electrische autos, ramp voor ons milieu? ARTEARTE STRAKS 20:15 – 21:45

Europa stapt over op ‘groene’ energie. De technologie voor zonnepanelen, windturbines en elektrische voertuigen bevat metalen zoals koper en zeldzame grondstoffen zoals grafiet, kobalt en lithium. De winning van deze grondstoffen heeft ernstige gevolgen voor het milieu in Latijns-Amerika en Azië.

Gebruikte stenenOmroep BrabantOMROEP BRABANT VANAVOND 21:54 – 22:12

Oude fabrieken en verlaten bedrijfsgebouwen krijgen tegenwoordig vaak een tweede leven. Hannelore Struijs reist door Brabant op zoek naar de spannendste voorbeelden van dit industriële erfgoed.

Ken uw klassiekenNPO 2 extraMUZIEK NPO 2 EXTRA VANAVOND 23:20 – 00:20

Een belangrijk orkestwerk wordt eerst door verschillende dirigenten én musici van het Concertgebouworkest besproken en daarna in zijn geheel uitgezonden.

De dirigenten Ivan Fischer en Jules van Hessen en musici van het Concertgebouworkest bespreken Beethovens vierde symfonie. Een symfonie die verhoudingsgewijs erg weinig gespeeld wordt terwijl hij volgens dirigent Fischer absoluut niet minder mooi is dan de andere symfonieën van Beethoven. In het tweede gedeelte van het programma is het concert in zijn geheel te zien zoals het Concertgebouworkest het ooit uitvoerde in het Concertgebouw o.l.v. Ivan Fischer.

Geef een reactie op dit artikel