TV-tips voor de maandagavond

De monitorNPO 2NPO 2 VANAVOND 22:25 – 23:00

Onderzoeksjournalistiek programma met presentator Teun van de Keuken waarbij het publiek actief meehelpt bij onderzoeken.

Vrachtwagenchauffeur Jan van Houwelingen ziet de werkdruk in de transportsector toenemen. Collega-truckers overschrijden de voorgeschreven rijtijden door te strakke planningen. Hoe komt het dat de marges in deze sector zo klein zijn? Is het overtreden van de rij- en rusttijdenwet gevaarlijk? En waarom wordt er zo weinig gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport?

Van Rossem verteltRTV Utrecht VANAVOND 22:15 – 22:30

Maarten van Rossem vertelt op zijn eigen wijze over opmerkelijke gebeurtenissen uit andere tijden. Vandaag over de mariniers in Doorn vanaf de jaren 40.

Hannelore Kohl – Die erste FrauARDARD VANNACHT 01:00 – 02:03

Hannelore Kohl, de vrouw van de eeuwige kanselier. De vrouw die nooit de carrière van haar man Helmut Kohl in de weg wilde staan. Ze was de altijd betrouwbare metgezel op weg naar de macht. Zijn campagnes waren ook van haar. Last but not least was zijn succes gebaseerd op haar kracht. Hannelore Kohl woonde in het ijzeren krachtsysteem van haar man, dat haar promoveerde tot First Lady. Maar het was ook een machtssysteem dat haar steeds van haar man verwijderde.

Geef een reactie op dit artikel