TV tips voor de zondag

Katholischer GottesdienstZDFS 09:30 – 10:15

Registratie van een kerkdienst. Pater Philipp Reichling spreekt over familiebanden.

GeloofsgesprekNPO 2 09:45 – 10:00

Leo Fijen voert elke week een geloofsgesprek dat het hart raakt. Het gesprek dient als context voor de eucharistieviering. Een programma vol inspiratie en hoop.

EucharistievieringNPO 2 10:00 – 11:05

 Het voorafgaande Geloofsgesprek en de Eucharistieviering komen uit dezelfde kerk.
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Antoniuskathedraal te Breda. Celebrant: Pastoor Norbert Schnell.

EredienstenEénEÉN  10:00 – 11:00

Rechtstreekse uitzending van een religieuze dienst. De eucharistieviering met als thema ‘900-jarig bestaan van de Norbertijnenorde’.

In de ban van de pausNPO 2 11:05 – 11:40

Paus Franciscus ontpopt zich als een paus met een missie. Hij haalt de bezem door het Vaticaan en strijdt vol overgave tegen armoede en onrecht. Miljoenen mensen laten zich door hem inspireren. Hoe kan het dat deze paus in korte tijd het negatieve imago van de katholieke kerk weet te kantelen?
  • 12:00 Uur K-TV

    Live – Angelus met Paus Franciscus uit Rome, klik HIER om te kijken

Natuurlijk Noord-HollandNH 12:08 – 12:28

Stephan Roest neemt samen met boswachter Arjan Postma iedere week een ander aspect van het Noord-Hollandse landschap onder de loep.

Beethoven: Sinfonie Nr.1 t/m Nr 9ARTE 12:55 – 22:15

Uitgevoerd door het Vienna Symphony Orchestra, begeleid door Camilla Nylund, Elisabeth Kulman, Piotr Becza?a en Ryan Speedo Green.

Unsere NaturparksWDR FernsehenNATUURDOCUMENTAIRE,

WDR FERNSEHEN VANMIDDAG 14:00 – 14:45

Hier zijn de Van RossemsNPO 2 14:05 – 14:45

Maarten, Sis en Vincent van Rossem verkennen een aantal steden.  De Van Rossems zijn in Schiedam, maar ze zijn niet alleen. De heilige Liduina, patrones van de chronisch zieken, reist met ze mee. Hoe dat zit, legt Sis uit. In Schiedam is de erfenis van de jeneverindustrie nog goed te zien, bijvoorbeeld in de imposante brandermolens. Ook de Korenbeurs van de Italiaanse architect Giudici danken we aan het jenever stoken. Het Coöp-museum vertedert de Van Rossems en in het Stedelijk Museum, gevestigd in het voormalige Sint Jacobsgasthuis, bewonderen ze de beroemde Cobra-collectie. Hier was ooit Pierre Janssen conservator, de man die heel Nederland wist te begeesteren met zijn aanstekelijke verhalen over kunst.

Ontdek je plekjeOns 14:31 – 15:06

Idyllische beelden van steden en dorpen in Nederland, begeleid door de stem van Joop Scheltens.

GipfelstammtischRTV OostRTV OOST VANMIDDAG 15:00 – 15:30

Bouwen aan het ParadijsL1 TV 15:00 – 15:30

Docu-serie over ontwikkeling van vijf geheel zelfvoorzienende landgoederen in Noord-Limburg.
Boordevol muziek uit de Alpenlanden, gefilmd op locatie in Oostenrijk.

Natuur en ZoL1 TV 15:30 – 16:00 

Natuur is leuk. Programma over alles in de natuur, samen met Limburgs Landschap

LimbourgeoisL1 TV 16:00 – 16:10

Jo Cortenraedt doet verslag van het goede leven in Limburg.

Little house on the prairieOns 17:00 – 17:58

De pioniersfamilie Ingalls probeert een bestaan op te bouwen in het dorpje Walnut Grove in Minnesota. Het harde leven in een jong land staat centraal, met de bijkomende sociale, familie gerelateerde en kerkelijke waarden.

Jacobine op 2NPO 2 17:10 – 17:35

Jacobine Geel gaat met drie gasten in gesprek over eenzaamheid. Juist in deze tijd voelen veel mensen zich langdurig eenzaam. Is het iets anders dan alleen zijn? Kun je het oefenen? Zit er zelfs kracht in eenzaamheid? Haar gasten zijn o.a. ontdekkingsreiziger Arita Baaijens, die zelf de eenzaamheid opzocht en met een karavaan kamelen door de woestijn reisde. Ook sprak ze met filosofe Marjan Slob, die het boek ‘De lege hemel’ schreef, over eenzaamheid. Mooie gesprekken voorafgaand aan ‘De week van de eenzaamheid’.

André Rieu op het VrijthofNPO 1 22:10 – 00:00

HOOGTEPUNTEN VAN VIOOLFEEST OP HET VRIJTHOF
Met vijftien edities van de Maastrichtse zomerconcerten zijn er genoeg hoogtepunten te noemen. Een groot aantal komt nu voorbij, met onder andere gastoptredens van David Hasselhoff en de Spaanse heren van Los del Río.

2Doc: Zand in de machineNPO 2 22:45 – 00:20

SARSCOV2 wijst ons op de zwakke punten van ons systeem, die al bestonden voordat het virus verscheen. Het virus versnelde alleen de gevolgen ervan. We steken alle energie in het vinden van een vaccin tegen het virus, terwijl de machine op de lange termijn een veel serieuzer gevaar voor de mensheid vormt. De machine zou ook zonder zandkorrel zijn vastgelopen. Specialisten in Europa, Afrika, het Amazonegebied en Azië vertellen over het virus en kijken naar het systeem dat dit virus voortbrengt. De schade die de machine aanricht op de planeet en in onze samenlevingen is ernstiger dan de schade die het virus veroorzaakt.

PrechtZDF 23:45 – 00:30

Filosoof Richard David Precht praat wekelijks met een gast uit de cultuur, wetenschap, economie of politiek.

Geef een reactie op dit artikel