TV-tips voor de zondag

GeloofsgesprekNPO 2 09:45 – 10:00

 Leo Fijen voert elke week een geloofsgesprek dat het hart raakt. Het gesprek dient als context voor de eucharistieviering. Een programma vol inspiratie en hoop. Na een rechtenstudie gaat hij als student voor extra toerusting naar Rome. Daar wordt hij, als zoon van een strenge dominee, geraakt door het katholieke geloof. Dat brengt hem in contact met de jezuïeten van de Krijtberg in Amsterdam waar hij woont, bidt en leeft. En vandaaruit geeft hij twee dagen levensbeschouwing aan het Sint Stanislascollege te Delft en begeleidt hij jonge mensen met de vragen in hun leven.

EucharistievieringNPO 2 10:00 – 11:05

De wekelijkse Eucharistievieringen komen uit alle delen van het land, uit alle bisdommen. De uitzendingen proberen zo recht te doen aan de verscheidenheid in geloofsbeleving en laten de vitaliteit van geloof en kerk op meerdere plekken zien. Het voorafgaande Geloofsgesprek en de Eucharistieviering komen uit dezelfde kerk.Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Hoofdcelebrant: Mgr. Jan Hendriks.

In de ban van de PausNPO 2 11:05 – 11:40

Paus Franciscus ontpopt zich als een paus met een missie. Hij haalt de bezem door het Vaticaan en strijdt vol overgave tegen armoede en onrecht. Miljoenen mensen laten zich door hem inspireren. Hoe kan het dat deze paus in korte tijd het negatieve imago van de katholieke kerk weet te kantelen?  Paus Franciscus is een paus met een missie. Zijn strijd tegen armoede, onrecht en corruptie zorgt ervoor dat hij mateloos populair is bij miljoenen mensen. Paus Franciscus pakt de Italiaanse maffia keihard aan. Iets wat voorgaande pausen nauwelijks durfden. En zijn inzet voor een schoon milieu en een diervriendelijke wereld maken dat Franciscus internationaal wordt gezien als een wereldleider met visie. Hij doet hij dat?

Bouwen aan het ParadijsL1 TVL1 TV 12:05 – 12:32

Docu-serie over ontwikkeling van vijf geheel zelfvoorzienende landgoederen in Noord-Limburg.

Wildes Deutschland – Der Thüringer WaldARD

ARD VANMIDDAG 13:15 – 14:00 Beelden van natuurgebeiden in Duitsland. Uwe Müller en zijn team filmen twee jaar lang de natuur in het Thüringer Wald.

LimbourgeoisL1 TVL1 TV 13:26 – 13:35

Jo Cortenraedt doet verslag van het goede leven in Limburg.

Le jardin extraordinaireEénEÉN 13:30 – 14:00

Belgische natuurdocumentairereeks van RTBF.

Tussen de Stille en Atlantische Oceaan ligt Costa Rica, een paradijs van biodiversiteit. Langs de ongerepte stranden en bossen leven kolibries, wasberen spinnen en quetzals.

Dwars door de Middellandse ZeeNPO 2 14:00 – 14:50

Arnout Hauben reist langs de Middellandse Zee, van west naar oost, van Gibraltar naar Jeruzalem. Hij bezoekt bekende en minder bekende eilanden en gaat op zoek naar het verhaal van de mensen die langs en van de Middellandse Zee leven. Arnout Hauben start zijn reis door de Middellandse Zee op de rots van Gibraltar, een vreemd stukje Groot-Brittannië aan de Middellandse Zee. Met de ferry zet hij koers naar de Spaanse eilandengroep de Balearen. Op Ibiza gaat hij op zoek naar de wortels van het feesteiland, die duizenden jaren oud blijken te zijn. Met een vissersboot gaat de reis verder van Mallorca naar Menorca, waar een groot volksfeest aan de gang is.

Ontdek je plekjeOns14:29 – 15:01

Idyllische beelden van steden en dorpen in Nederland, begeleid door de stem van Joop Scheltens.

GipfelstammtischRTV OostRTV OOST 13:00 – 13:30

Boordevol muziek uit de Alpenlanden, gefilmd op locatie in Oostenrijk.

Kloosterkeuken – Koken met lijf en zielNDR FernsehenVANMIDDAG 16:00 – 16:30

Van Dyck: Roem en rivaliteit in de Vlaamse barok

ARTEARTE VANMIDDAG 16:25 – 17:20

Kleine huis op de prairieOns 17:06 – 19:06

De pioniersfamilie Ingalls probeert een bestaan op te bouwen in het dorpje Walnut Grove in Minnesota. Het harde leven in een jong land staat centraal, met de bijkomende sociale, familie gerelateerde en kerkelijke waarden.

Geef een reactie op dit artikel