TV-tips zondag 10 januari

GeloofsgesprekNPO 2 STRAKS 09:45 – 10:00

Religieus programma. Leo Fijen voert elke week een geloofsgesprek dat het hart raakt. Het gesprek dient als context voor de eucharistieviering. Een programma vol inspiratie en hoop.

In oktober vorig jaar was Mauricio Meneses bij paus Franciscus, met andere priesterstudenten. Hij stal daar het hart van de paus met het verzoek om een selfie met de Heilige Vader te mogen maken. De Colombiaan woont sinds twee jaar in Nederland en wordt binnenkort tot diaken en in november tot priester gewijd. Een verhaal over zijn ontmoeting met de paus, zijn missionaire taak in Nederland en de vreugde van het geloof.

EucharistievieringNPO 2 STRAKS 10:00 – 11:05

De wekelijkse Eucharistievieringen komen uit alle delen van het land, uit alle bisdommen. De uitzendingen proberen zo recht te doen aan de verscheidenheid in geloofsbeleving en laten de vitaliteit van geloof en kerk op meerdere plekken zien. Het voorafgaande Geloofsgesprek en de Eucharistieviering komen uit dezelfde kerk. Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Maartenkerk te Maartensdijk. Celebrant: Pastoor Mauricio Meneses.

EredienstEénEÉN STRAKS 10:00 – 11:00

De Goddelijke Liturgie van de Heilige Johannes Chrysóstomos wordt gevierd ter gelegenheid van de Zondag na Kerstmis, en het feest van de Heilige Martelaren van Nicomedië.

Katholischer GottesdienstWDR FernsehenSTRAKS 10:15 – 11:00

WinterlandWDR Fernsehen NATUURPROGRAMMA

WDR FERNSEHEN VANOCHTEND 11:15 – 12:00

Magische tuinenARTETUINPROGRAMMA

ARTE VANMIDDAG 13:30 – 14:00
Tuinierprogramma waarin landschapsarchitect Jean-Philippe Teyssier de mooiste tuinen van Europa bezoekt en mensen ontmoet met een passie voor tuinieren.

Een twaalf meter hoog wandelpad slingert door de boomtoppen van de Kirstenbosch Botanische Tuin in Zuid-Afrika.

Art Stories ARTEKUNST EN CULTUUR

ARTE VANMIDDAG 14:00 – 14:55 Verhalen over monumentale gebouwen en kunst.

De architectuur van de kathedraal van Aken en de Cappella Palatina op Sicilië zijn een weerspiegeling van de macht van de heersers die de bouwopdracht gaven.

Wettstreit der KathedralenARTEARCHITECTUURPROGRAMMA

ARTE VANMIDDAG 14:55 – 16:45
Op zoek naar aanwijzingen die kunnen verklaren waarom christenen rond de millenniumwisseling hoge kerken bouwden.

Met de kathedralen in Mainz, Worms en Speyer als voorbeeld wordt gezocht naar aanwijzingen die kunnen verklaren waarom christenen rond de millenniumwisseling hoge kerken bouwden.

CaravaggioARTEPORTRET

ARTE VANMIDDAG 16:45 – 17:40

Geef een reactie op dit artikel