Zanger Heino wil jong publiek naar de kerk lokken

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 25 oktober 2022 – 07:21 uur – Bron: KNA/ZDF – Beeld: Wiki-commons
  -Bad Münstereiffel- De Duitse volks- en schlagerzanger Heino (echte naam Heinz Georg Kramm 83) wil tijdens zijn ‘Kirchentournee 2022’ ook een jonger publiek aanspreken en naar de kerk lokken. De beroemde zanger, die in Duitsland een naamsbekendheid heeft van 99,5 procent en daarmee de beroemdste Duitser aller tijden is, start op 11 november met zijn kerkentoer door Duitsland en Oostenrijk.

Op het programma staan ​​Mozarts ‘Ave Verum’, Beethovens ‘The Heavens Are Glorious’, maar ook Brahms ‘Guten Abend, gut’ Nacht’, zo meldt de Duitse omroep ZDF.

Al vele decennia worden zijn hitalbums met volks- en schlagermuziek goud en platinum. Onlangs heeft Heino een rockalbum uitgebracht en een album van een gezamenlijk optreden met de hardrockband ‘Rammstein’. Bij de kerkconcerten wil hij zijn eigen repertoire presenteren, “opdat de jonge generatie weet dat er ook nog iets anders is dan hiphop en heavy metal.”

Natuurlijk zingt hij liever over een volmaakte dan over een gebroken wereld, aldus de megaster. “Ik heb de oorlog meegemaakt, ik heb honger en dorst gehad, ik ben een oorlogskind.” Het is “meer dan triest dat er tegenwoordig weer oorlog in Europa is”. Hij hoopt dat er snel een einde komt aan oorlogen en crises over de hele wereld.

Helemaal nieuw is het religieus repertoire niet voor Heino, zie onderstaande video>

 

 

Geef een reactie op dit artikel