Paus krijgt Harley cadeau

 

  -Schaafheim (D) Hij moet er nog even op wachten, maar Paus Franciscus ontvangt deze zomer een motorfiets van het merk Harley-Davidson. Het is het een geschenk van de ‘Jesus Biker International’, een Duitse motorrijdersgroep gevestigd in Schaafheim, Hessen. Tijdens een bedevaart op 7 juli willen zij de motorfiets meenemen naar Vaticaanstad, waar zij de motor aan de Paus zullen overhandigen. Vervolgens wordt de Harley geveild voor een weeskinderenproject van Missio Austria in Oeganda. Omdat de motor uniek is, rekenen experts met een opbrengst van 200.000 tot 300.000 euro. De Harley wordt momenteel geproduceerd door een bedrijf in Hettstadt in de buurt van Würzburg.

De Harley voor de Heilige Vader houdt rekening met de Zuid-Amerikaanse komaf van de Paus. De motor zal worden uitgevoerd in Chicano-stijl, dus met een hoog stuur en het achterste spatbord hoog boven de achterband. Er staat een kruis op de motor en het voertuig is gebroken wit en zal voorzien zijn van vele unieke details. Alleen al de productie van het zadel duurde ongeveer een maand, aldus de bikers.

Het is niet de eerste Harley voor Paus Franciscus. Al in juni 2013 schonk de motorfabrikant er een aan
de Paus,  een zogenaamde “Dyna Super Glide” met 1.585 kubieke centimeter. Op de tank stond de naam
van het hoofd van de Christelijke Kerk “Francisco”. Een veiling in Parijs leverde uiteindelijk 241.500 Euro op.
De opbrengst van die motor ging naar de daklozenopvang van Caritas op het hoofdstation van Rome.

De nu gebouwde motor uit Duitsland zal vanaf 29 juni in een zogenaamde vredestour naar Rome gebracht worden. Op de route van 1900 km zullen bikers een stop maken in diverse Bedevaartsoorden zoals  Altötting, Stift Heiligenkreuz in Oostenrijk, Padua en Assisi.

De actie van de ‘Jesus Bikers’ wordt ondersteund door de Missio directeur van Oostenrijk, Pater Karl
Wallner. Hij moet ook voor de handtekening van de Paus op de Harley zorgen. De Jezus-bikers werden
opgericht in 2014 door medicus Thomas Draxler. Zij zijn nu onderdeel van 40 Christelijke motorclubs, waaronder Katholieken, Protestanten, Syrische en Grieks-orthodoxen. Ook zijn verschillende voorgangers en diakens lid.

Bron: KNA Foto: Pixabayley davidson,bikers,

Geef een reactie op dit artikel