Black-friday waanzin eist weer dodelijk slachtoffer

Leestijd: 2 minuten

Kortingsverkoopwaanzin

Werkdagen van 14 uur voor een hongerloontje

Donderdag 24 november 2022 – 08:13 uur – Bron: SUN/A. Springer Beeld: Publiek domein
 -London- In het VK is een koerier van pakketdienst DPD overleden in een bestelbusje. De man, Warren Norton (49) werd dood achter het stuur aangetroffen, meldt de Sun.

De alleenstaande vader van een dochter van 14 jaar zou dag-in-dag-uit tot 14 uur per dag hebben gewerkt – door de kortingsverkoopwaanzin genaamd ‘Black Friday’, ‘Black Week’ en co.

Langer werken

Een anonieme bron vertelt aan The Sun: “Warren heeft de laatste tijd veel (over)uren gemaakt om zoveel mogelijk pakketten te bezorgen. De managers van pakketbesteldiensten proberen hun chauffeurs (ook in Nederland en Vlaanderen) over te halen om meer dagen en langer te werken omdat men weet dat de chauffeurs/bezorgers zzp’ers zijn.” De werkdruk is enorm en onmenselijk.

Norton werd door collega’s aangetroffen in zijn bestelwagen op het terrein van DPD in het Engelse Dartford. Omdat hij voorover gebogen achter het stuur lag, dacht men in eerste instantie dat hij in slaap was gevallen. Toen zij herhaaldelijk op de ramen tikten en er niet open werd gedaan, werd een raam ingeslagen. Norton werd uit de auto gehaald en gereanimeerd, maar hij was inmiddels overleden.

Geef een reactie op dit artikel