Boze Parochiaan uit Wehl zet Altaar voor de Kerk

WEHL (Gld) – De heer M. van Aalst legt zijn taak als voorzitter van de Processiewerkgroep  in Wehl per direct neer. Een gesprek met de Pastoor mocht niet baten. Van Aalst is boos omdat hij niet is ingelicht over de verplaatsing van de jaarlijkse processie meldt de Gelderlander.

Tot schrik en hilariteit der bevolking plaatste Van Aalst een deel van het Altaar, dat wordt gebruikt bij de processie en bij hem in de opslag stond, pontificaal voor de Parochiekerk.

Vorig jaar nam de Gabriëlparochie het besluit om de Processie één week te verplaatsen. Dit jaar wordt de Processie opnieuw twee weken na Pinksteren gehouden. Van Aalst is hier als voorzitter van de Processiewerkgroep niet over geïnformeerd en was ervan uitgegaan dat de verplaatsing van vorig jaar een eenmalige was.

‘Dictatuur binnen de kerk’

De heer Van Aalst was verbolgen en gaf aan dat wanneer de Parochie vasthoudt aan de verplaatsing, hij en zijn familie niet meer meedoen. Een bemiddelend gesprek met de Pastoor leverde volgens Van Aalst niets op, waarop hij zijn werkzaamheden voor de Processie per direct neerlegde. De Wehlenaar spreekt van ‘dictatuur binnen de kerk’ en hij is de mening toegedaan dat ook veel andere inwoners het niets eens zijn met de verplaatsing van de Processie.

Van Aalst liet zijn beslissing niet bij woorden alleen. Tot verbazing en soms hilariteit haalde hij, na het gesprek met Pastoor J. Jansen, het Altaar dat bij hem in de opslag stond naar buiten en bracht het Altaar  dat bij de Processie gebruikt wordt, afgedekt met een bouwzeil naar de Kerk in Wehl en zette het daar voor de Kerkdeur neer (zie foto).

Maar de Processie gaat door…

Augustine van Ree is bestuurslid van de Gabriëlparochie en zit net als de Pastoor toch wel ‘in de maag’ met de hele kwestie.  ,,Wij hebben de heer van Aalst een vervolggesprek aangeboden waar ook andere mensen hun ‘hart kunnen luchten”. ,,De bal ligt bij hem, maar de Processie gaat hoe dan ook door. Wij zijn niet afhankelijk van één persoon en zullen er alles aan doen om de traditie voort te zetten.” Wordt vervolgd..

Bron: ADN/Parochie. Foto: Wikimedia/EMB-marc van Aalst (c)

Geef een reactie op dit artikel