Brit wil naar Rome om Paus te bezoeken, maar belandt in Duits stadje Rom

-ROME/ROM- Het zou het script van een Engelse comedy kunnen zijn. Een Engelsman die per auto naar Rome wil om de Paus te zien, is dankzij zijn navigatiesysteem niet in Italië, maar in Duitsland terecht gekomen. Hij arriveerde niet in Rome (Italië) maar in Rom (Duitsland).

De Engelsman wilde met zijn Jaguar een leuk autoritje maken naar Rome, meldt de Rheinische Post. Na nog niet zo lang onderweg te zijn, meldde zijn navigatiesysteem al dat hij op zijn bestemming was aangekomen, terwijl hij tot zijn verbazing nog geen enkel beroemd Italiaans gebouw had gezien.

De man parkeerde zijn auto – wellicht om op zoek te gaan naar de Sint Pieter of het Colosseum of de Sixtijnse Kapel –  maar trok de handrem van zijn Jaguar niet goed aan. De auto rolde achteruit en reed daarbij het plaatsnaambord van Rom tegen de vlakte, een klein stadje in Nordrhein-Westfalen.

Toen de man zijn auto probeerde tegen te houden, werd hij, tot overmaat van ramp, ook nog geraakt door de openstaande deur. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. De man kreeg nog een klap te verwerken toen de Polizei hem uitgelegde dat hij nog zo’n 1400 kilometer van de Paus verwijderd was. De auto was niet ernstig beschadigd, toch nog een meevaller.

Bron: Rheinische Post Foto: Politie Nordrhein Westfalen Presseamt

Geef een reactie op dit artikel