Britse kroeg richt ‘kerk van de 400 konijnen’ op om toch open te mogen

Donderdag 03 december 2020 19:53 Bron: ADN/Guardian/Foto MB)
-Nottingham- Een cafebedrijf in het Britse Nottingham heeft een list bedacht om toch open te mogen in tijden van corona-maatregelen: een kerk worden. Want net als in Nederland gelden er in Groot-Brittanië andere regels voor openbare ruimten wanneer deze als kerk geregistreerd staan.

De kroegbaas heeft een aanvraag ingediend voor de oprichting van de ‘kerk van de 400 konijnen’, vernoemd naar de gelijknamige bar. Het wordt een kerk met een tequilamenu van zes bladzijden, maar wie wil kan er natuurlijk ook bidden, dat dan weer wel.

Als de landelijke lockdown in het Verenigd Koninkrijk straks eindigt, moeten bars nog steeds gesloten blijven, terwijl gebedshuizen wel open mogen en bezoekers uit hetzelfde huishouden of uit dezelfde bubbel niet eens afstand hoeven te houden.

‘Kerk van het gezonde lichaam’

De Britse kroegbaas is niet de enige die een maas in de wet zoekt. In Polen kwam een sportschool op een soortgelijk idee. Aangezien sportfanaten hun lichaam toch al als een tempel zien, is de oprichting van een echte kerk een kleine stap. De sportschool in Kraków stichtte dan ook de ‘kerk van het gezonde lichaam’ in een vergeefse poging de coronamaatregelen te omzeilen.

Carré wordt kerk, als het aan Youp ligt

 

Ook Nederland kent veel commotie over de uitzonderingspositie van gebedshuizen. Youp van ‘t Hek stelde voor om van theater Carré een kerk te maken om zo meer publiek te krijgen voor zijn laatste oudejaars-conference. Samen met zijn management heeft hij officieel een aanvraag ingediend, tja, onze Lieve Heer heeft ‘vreemde kostgangers’.

Geef een reactie op dit artikel