Dankzij de Paus hebben wij nu het Dixi-toilet

-München- (KNA) De oprichter van het mobiele-toilet bedrijf Dixi, de geboren Amerikaan Fred Edwards (76), ziet het Pausbezoek aan het Duitse Beieren als de start voor het succes van zijn onderneming.

Toen Johannes Paulus II in 1980 München bezocht, kreeg hij zijn eerste grote opdracht voor zijn mobiele toiletten, zegt de van oorsprong VS-Amerikaan tegen het tijdschrift ‘Klartext’ van de school voor journalistiek in München. “Was de opdracht destijds niet aan mij gegeven, hadden wij vandaag niet met elkaar gesproken”.

Hij nam destijds het risico om de productie van de toiletcabines, een half jaar voor het Pausbezoek, in opdracht te geven, zonder te weten, of hij de opdracht ook daadwerkelijk zou krijgen, zegt hij.

Als VS soldaat kwam hij naar Duitsland en begon in 1973 zijn bedrijf. In de 1990er jaren verkocht Edwards zijn firma, dat met concurrent Toi, Toi samenging. Heden-ten-dage is de onderneming de grootste aanbieder van mobiele toiletcabines ter wereld.

Volgens Edwards is de tijd die wij doorbrengen op een toilet voor de mens als een vlucht. “Daar gaan wij heen en kunnen even op ons zelf zijn.”

Geef een reactie op dit artikel