Deken smeekt inbrekers om kluis te kraken

-SCHINNEN- (ADN) Inbrekers. Iedere Pastoor hoopt dat deze lieden zijn (kerk)deur voorbij gaan. Maar er zijn uitzonderingen. Deken Jack Honings in het Limburgse Schinnen wil bijna smeken dat er iemand langs komt. De reden: De Deken zit met een kapotte kluis en probeer het dan maar eens open te krijgen. Uit wanhoop plaatste de Deken op Twitter een oproep om inbrekers en of kluiskrakers zich bij hem te melden.

De Sint-Dionysiusparochie in Schinnen is ten einde raad, nadat deze week een kluis met daarin benodigdheden voor de H. Mis niet meer open ging. Slotenexperts en andere klusjesmannen werden erbij gehaald, maar ook zij kregen de kluis niet open. En dus zag Honings maar één uitweg: de hulp in te roepen van andere ‘professionals’.

Honings belooft het de inbrekers niet te moeilijk te maken. “U krijgt de kluissleutel en de voordeur hoeft u niet zelf te forceren. Gewoon aanbellen, het alarm zetten we voor u uit. Mocht het u lukken, dan bellen we niet de politie maar krijgt u koffie en vlaai”, schrijft de deken op Twitter.

Zaterdagavond had hij nog geen reacties gehad van geïnteresseerde inbrekers. Misschien moet hij de koffie met vlaai vervangen door een volle aflaat? Mocht niemand zich voor maandag melden, schakelt Honings een gespecialiseerd bedrijf in. Heilige Antonius beste vrind, help de Deken opdat hij een slotenkraker vindt.

Geef een reactie op dit artikel