Dragqueen Olivia mag op bezoek bij Paus, maar alleen als Oliver

Mag de, van TV bekende, Duitse Dragqueen Olivia Jones op bezoek bij de Paus? In een TV- interview gaf hij/zij aan dat graag te willen. Toen kwam er antwoord uit Vaticaanstad – maar Curiebisschop Georg Gänswein heeft slecht nieuws…..

 

-HAMBURG- (ADN) De van TV bekende travestie-artiest Olivia Jones mag niet in ‘haar’ rol als dragqueen naar de Paus.

In een schrijven van Curiebisschop Georg Gänswein, waarover de Duitse krant Bild zegt te beschikken, staat dat deelname aan de Generale audiëntie als ‘travestie-kunstenaar’ niet mogelijk is.

Aan een bezoek bij de Paus moet een aanbevelingsbrief van de Diocesane Bisschop voorafgaan. Verantwoordelijk in deze zaak is dan de Aartsbisschop van Hamburg Stefan Heße. Over verdere details, of zelfs een invitatie spreekt Gänswein, die als Prefect van de Pauselijke huishouding onder andere voor de niet-liturgische ceremoniën van Paus Franciscus verantwoordelijk is, zich niet uit in de brief.

Jones, wiens echte naam Oliver Knöbel is, had zich voor zijn 50e verjaardag, afgelopen jaar, een audiëntie bij de Paus gewenst. Het management van de dragqueen zei tegenover de krant ‘Bild’, dat de wens een serieuze bedoening is en dat diverse, niet nader genoemde ‘instituten en personen’ steun bij de bemiddeling voor een ontmoeting met de Paus wilden geven. Nog liever wilde Jones een ‘groepsaudientie met de Olivia-Jones-Familie’, een groep Duitse travestieten- en cabaretiers.

Songfestival

Jones kwam op het idee van een Pausbezoek, nadat hij/zij in 2016 tijdens het Eurovisie songfestival 2016 samen met de evangelischen pastorin Annette Behnken tijdens de TV uitzending ‘Wort zum Sonntag’ optrad: “Waarom niet de Paus? Die wens wil ik volgend jaar in vervulling laten gaan”, zei hij/zij in 2019 tegenover ‘Bildzeitung’.

Tegenover de Duitse pers liet Jones weten al precies te weten over welke onderwerpen zij met de Paus wilde spreken: “De lijst is lang. Ik wil hem vooral vragen, waarom homosexualiteit en het huwelijk, voor allen, in de 21e eeuw voor de Katholieke Kerk nog altijd zo’n probleem is en waarom vrouwen nog altijd geen hoofdrol mogen vervullen.” Ook de Paus persoonlijk als “mens met een uniek en eenmalig beroep” interesseert hem/haar.

Volgens eigen zeggen is Jones geen lid van de Katholieke Kerk, maar kan zich een lidmaatschap wel degelijk voorstellen – als het een-en-ander gaat veranderen: “Het zou  echt een wonder zijn, als ik dat nog eens mocht beleven. Maar wie weet: “Wonderen zijn core-bussiness van de Kerk.” Ondanks alles heeft zij/hij respect voor het geloof. Het geeft kracht, maakt je sterk, en “ergens moet je tenslotte in geloven”.

Foto: wiki/Frank Schwichtenberg

Geef een reactie op dit artikel