Een zwembad op de Notre Dame ?

-Parijs- Een zwembad op het dak van de Notre Dame kan „een nieuwe publieke ruimte zijn, ook voor meditatie, met een unieke blik over de stad Parijs. Schrik niet, de schrijver van dit artikel heeft niet gedronken. Het is een serieus idee van het Zweedse architectenbureau „Ulf Mejergren Architects (UMA)“, die haar plannen voor de Notre Dame deze week presenteerde.

Het staat allemaal vermeld in ‘World Architecture’, het internetplattform voor architecten. Het in Stockholm gevestigde architecturbureau UMA is er zeker van dat door het zwembad de kathedraal meer ‘open’ zal worden voor de buitenwacht. De beelden van de twaalf Apostelen, die ter reparatie reeds werden verwijderd kunnen dan op hun vaste plek terugkeren en ‘als een soort bewakers rond het grote zwembad staan’. Het zwembad zal een grootte hebben welke gelijk is aan het volledige dak van de Kathedraal.

In de ‘pitch’ welke werd uitgeschreven werd voor het herstel van de Kathedraal konden architectenbureaux uit de hele wereld inschrijven, om mee te denken over het herstel van de Notre Dame.

De Kathedraal brandde 15 april deels af, vooral het dak werd ernstig beschadigd. De ideeën stromen uit de hele wereld binnen, van architecten, kunstenaars en fantasten, niet alle ideeën kunnen serieus genomen worden, zo blijkt.

Bron: KNA Foto: PB-Petite Louve

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*