Goochelaar: Kloosterlikeur hielp mij na aanval door tijger

  -München- Het goochelduo Siegfried en Roy behoorde tot de wereld-goochel-top – tot 2003 een aanval van een van hun tijgers daar een einde aan maakte. Nu vertelt Roy, hoe de Regensburger Dominicanessen bij de verwerking van deze aanval hielpen.

Roy Horn (74), de ene helft van het goochel-duo Siegfried en Roy, sterkt zich dagelijks met Beiers Kloosterlikeur. Horn, die in 2003 tijdens een van zijn shows door een tijger levensgevaarlijk gewond raakte, zei tegen de Duitse krant der “Bild”-Zeitung am Freitag: “Ik heb mij na het ongeluk zo goed kunnen herstellen, omdat de Nonnen uit Regensburg regelmatig hun zelf gestookte likeur toesturen. Ik drink iedere avond na het diner een glaasje.

Het gaat om een likeur van de Regensburger Dominicanessen. “Het wordt volgens een oeroud recept gemaakt en smaakt licht zuur, dus uitstekend”, zegt Zuster Lydia la Dous van het Klooster Heilig Kreuz, tegenover KNA-media. “Het spul is echt goed, juist bij verkoudheid of maagproblemen. Een half borrelglaasje doet echt wonderen.” Tot in de 1990er jaren hebben de Zusters de likeur zelf gestookt. Intussen is die taak overgedragen aan een licentiehouder.

 

Horn is wegens een stamceltherapie momenteel in München. Sinds het ongeval is hij eenzijdig verlamd. “Wij hopen, dat hij zich door de therapie weer beter kan bewegen”zegt zijn partner.” Horn vult aan, ik voel mij thuis in Beieren. “Ik hou van het landschap en zijn mooie Kerktorens met hun ui-vorm”. Siegfried heeft nog een zus Dolore, die in München als Non leeft.

De goochelaars Siegfried en Roy behoorden decennia lang tot de bestbetaalde showsterren wereldwijd. In Las Vegas traden zij bijna elke avond twee keer op met hun witte tijgers, tot een van de tijgers er in 2003 een einde aan maakte.

Bron en foto: KNA/Klooster

Geef een reactie op dit artikel