Groningen-Aschendorf: Politie maakt jacht op Priester

Geen altaar, dan maar een keukentafel. Tijdens de preek viel de politie binnen (Foto: Polizei Papenburg-presseamt)

Mis in de buitengewone vorm krijgt wel heel bijzondere betekenis

Woensdag 6 januari 2021 19:45 Bron: Politie Papenburg/Redactie kerk/ Foto: Politie
-Groningen-Papenburg (D)- Na een anonieme tip heeft de politie in het Noord-Duitse Papenburg aan de Hüntestraat in het Duitse plaatsje Aschendorf (vlakbij het Bedevaartsoord Heede) een religieuze bijeenkomst waar 15 mensen aanwezig waren ontbonden.

De aanwezige bezoekers van de ‘huiskamermis’ zijn tussen 53 en 81 jaar oud, zij hadden zich rond 15.30 uur in de woonkamer van een particuliere woning verzameld voor een H. Mis in de buitengewone vorm (Tridentijnse Mis).

Bij het betreden van het pand, wegens overtreding van de corona-maatregelen, troffen de politie-agenten 15 personen aan zonder neus/mondmasker en dicht op elkaar gezeten. Toen de politie de identiteitsbewijzen van de aanwezigen wilde innemen, trok de Priester (in kazuifel) een sprint en maakte hij zich uit de voeten via de achtertuin. Zijn personalia konden nog niet vastgesteld worden. Die van de overige bezoekers wel, hen wacht een forse geldboete.

De Nedersaksische polizei is nu een klopjacht begonnen om de verantwoordelijk Priester te achterhalen en sluit niet uit dat deze de Nederlandse grens over is gestoken. Het plaatsje ligt slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens met de provincie Groningen. De eigenaar van de woning noch de bezoekers kennen de naam van de Priester, hetgeen de woordvoerder van de Papenburgse politie wel erg vreemd voorkwam. “Gelukkig kent de Katholieke Kerk de biecht”, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie op dit artikel