Groningen zoekt beiaardier

Zondag 17 oktober 2021 07:02 – Bron: Redactie kerk/RUG – Beeld: PB
 -Groningen- Afgelopen zomer nam Auke de Boer al afscheid als beiaardier van de Martinitoren, en in december houdt hij het ook voor gezien als beiaardier van de Academietoren van de RUG. En dus zoekt de Rijksuniversiteit  een opvolger.

Solliciteren

De RUG zoekt iemand voor ongeveer één dag in de week, aldus de advertentie. ‘Het werk als Beiaardier wordt veelal onder bijzonder fysieke omstandigheden gedaan in hoge, lastige te beklimmen, tochtige en/of slecht verwarmde cabines. Het bespelen van het carillon is maar een klein deel van de werkzaamheden’, aldus de RUG.

Arrangeren

Naast het bespelen van het instrument zijn dat onder meer het opstellen van het te spelen programma, het bewerken, arrangeren en instuderen van muziek en het onderhouden van contacten.

Iedere dinsdag wordt er van 10:00 tot 11:00 uur bespeeld. Daarnaast zijn er ook bespelingen op bijzondere gelegenheden en gedenkdagen, zoals bij de opening van het Academisch jaar en bij de uitreiking van eredoctoraten. Bakkersknechten en slagersjongens hoeven niet te solliciteren: een bachelor en/of masterdiploma Beiaardier behaald aan de Beiaardschool in Amersfoort (of vergelijkbaar diploma) is een voorwaarde.

Het dienstverband geldt voor bepaalde tijd: voor de duur van 12 maanden. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de scheidende beiaardier Auke de Boer. Hij kreeg afgelopen september, na zijn laatste concert in de Martinitoren, de erepenning van de gemeente Groningen.

Geef een reactie op dit artikel