Maria 2.0 ! De Smart-rozenkrans !

Met de Smart-Rozenkrans bidden voor de wereldvrede

-Vaticaanstad- (KNA) De moderne chillende medemens en de tech-freaks staan te dansen van vreugde want de Heilige Moederkerk introduceert een electronische Rozenkrans en wil daarmee de jonge medemens voor deze traditionele eeuwenoude Gebedsvorm interesseren.

‘Click To Pray eRosary” is de naam van de smart-armband in de vorm van een parelketting met Kruis, dat in verbinding met een app gisteren in het Vaticaan werd voorgesteld. Middels dit apparaat kunnen jonge mensen gemakkelijker het traditionele Gebed tot de Moeder Gods Maria onder de knie krijgen, zegt althans Frederic Fornos. Deze Franse Jezuiet is leider van het internationale Gebedsnetwerk van de Paus, dat ook maandelijkse Gebedsvideos produceert.

Juist jonge mensen moeten met dit wonder der techniek voor de vrede in de wereld bidden, aldus de initiatiefnemers. Het netwerk zie de E-Rozenkrans als element van de buitengewone maand van de Wereldmissie, waartoe Paus Franciscus voor deze maand heeft opgeroepen. Overigens is de maand oktober traditioneel in de katholieke Kerk de maand van het Rozenkrans-gebed en dat was al zo in het app-loze tijdperk.

De Smart-Rozenkrans doet men om de pols en activeert zichzelf als de drager daarmee een kruisteken slaat. Per Bluetooth synchroniseert zich de e-Rosary met een gratis App, dessen Audio-Guide ge-personaliseerde plaatjes en teksten toont tijdens het Rozenkrans-Gebed. De App is zowel voor Android 5.0 alsook iOS 9.0 verkrijgbaar, voorlopig alleen noch in het Engels, Spaans een Italiaans.

De Rozenkrans-armband zelf bestaat uit Obsidiaan- en Hematiet-parels en kost 99 Euro. In het Kruis zit een opslagmedium voor de nodige data alsook een oplaadbare accu.

De gebruiker heeft de keuze uit het traditionele Gebed, een contemplatief Rozenkransgebed of een thematisch Gebed, welke jaar geactualiseerd zal worden. Is het gebed eenmaal geactiveerd dan toont de App op de Smartphone de voortgang van het gebed en het telt de voltooide gebeden.

Heeft U niets met dergelijke technische noviteiten, geen nood. Volgende week start MariaBode met het uitdelen van religieuze devotionalia, helemaal gratis! waaronder uiteraard de Rozenkrans. Wij houden U op de hoogte.

Foto: PWPN licensor

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*