Neppriester in Andalusië ontmaskerd

CÁDIZ – Het heeft bijna 20 jaar geduurd, maar uiteindelijk is de priester die eigenlijk geen priester is ontmaskerd. De Colombiaan Miguel Ángel Ibarra kwam in oktober 2017 naar het dorp Medina Sidonia in de Spaanse provincie Cadiz. Dat deed hij in opdracht van het bisdom Santa Fe de Antioquia. Later bleek dat de man nooit tot priester was gewijd.

Nadat hij in oktober 2017 vanuit Colombia naar Medina Sidonia was gekomen kwam er een tip binnen en kwam men er in Columbia achter dat Miguel Ángel nooit tot priester was gewijd en zijn papieren had vervalst. Voordat de neppriester naar Spanje kwam had hij al op verschillende plaatsen in zijn geboorteland gewerkt.

Toen het bisdom van Cádiz op de hoogte was gesteld van de situatie werd Miguel Ángel meteen ontslagen. Ook de inwoners van Medina Sidonia kunnen niet geloven dat de priester eigenlijk geen priester was. Miguel Ángel is meteen na zijn ontslag teruggestuurd naar Colombia om zich daar te verantwoorden.

Ondertussen weet men niet wat het motief was van de man om zich voor te doen als priester. Het is ook nog niet bekend of Miguel Ángel wegens frauduleus handelen zal worden vervolgd en in welk land.

Bron: EWTN/ADN Foto: Facebook/Youtube

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*