Opmerkelijk: toilet 40 meter hoog op kerktoren

-RUDDERVOORDE (B)- Een opvallend zicht aan de Sint-Eligiuskerk in Ruddervoorde. Daar staat namelijk een mobiel toilet op maar liefst 40 meter hoogte. Voor als de nood het hoogst is zullen wij maar zeggen. De toren wordt gerestaureerd en om dan bij hoge nood 40 meter af te dalen….. Een bijzonder gezicht.

De spitstoren van de Sint-Eligiuskerk in Ruddervoorde moet vernieuwd worden en daarom werd een indrukwekkende stelling rond de kerk geplaatst. Het toilet werd met een kraan op de stelling geplaatst en is uiteraard bedoeld voor de werklieden die de spitstoren zullen vernieuwen. “Die mannen moeten uiteraard ook naar het toilet kunnen”, zegt Geert Bosch, zaakvoerder van de gelijknamige firma. “En als dat op zo’n hoogte is, is dat nu eenmaal niet evident. Want anders is het in hun broek voor ze effectief beneden zijn aangekomen. En dan heb ik het nog niet over de tijd die er in zou kruipen om telkens naar beneden te gaan om te plassen.”

Toilet met reservoir

Het toilet is er één met een reservoir zodat alles opgevangen wordt en dus niet naar beneden valt. “En dat wordt om de zoveel tijd geledigd”, aldus Geert. “Er is zelfs water opdat de mannen hun handen kunnen wassen. Het is dus niet alleen hoog, maar ook hygiënisch (lacht). Dat is allemaal verplichte regelgeving.”

Het mobiele toilet en de hele stelling zullen er wellicht nog een grote maand staan, want zolang zou de renovatie in beslag nemen. “Al is dat uiteraard heel afhankelijk van het weer”, aldus Geert. “Als er ook maar een beetje wind is, wordt het onverantwoord om zo hoog aan het werk te gaan”.

Bron: Parochiaan Foto: symboolfoto,helaas kunnen wij vanwege de auteurswet geen foto van de kerk plaatsen

Geef een reactie op dit artikel