Overlast trouwstoeten in Vlissingen

De ChristenUnie Vlissingen (CU) wil opheldering over het vieren van bruiloften in Nederland op de openbare weg. De afgelopen tijd zijn er steeds meer meldingen van ‘trouwstoeten’ die de openbare orde verstoren. Volgens de CU creëren de feestvierders gevaarlijke situaties in het verkeer. De politieke partij stelt daarom vragen aan het college van B&W.

De CU wil ‘absoluut niet het plezier en het vrolijk vieren van bruiloften verbieden’, maar wil ook dat er rekening gehouden wordt met burgers die op hetzelfde moment geen bruiloft vieren. Ook de geluidsoverlast vormt een reden voor de partij om vragen te stellen. Die wordt namelijk als onprettig ervaren.

De CU wil van het college graag weten of er regels zijn voor trouwstoeten en of bruiloftgangers die regels mogen negeren en overlast mogen veroorzaken voor andere weggebruikers. Daarnaast wil de politieke partij weten of het college het eens is met hun overtuiging dat als er overlast is, de politie moet optreden en handhaven en niet met verschillende maten moet meten.

Trouwstoet in de fout…

Op de mooiste dag van hun leven moest een bruidspaar in Vlissingen toezien hoe een aantal automobilisten in de trouwstoet op de bon werd geslingerd. De luid toeterende trouwstoet leverde zoveel meldingen van overlast op, dat de politie besloot in te grijpen.

Een aantal auto’s moest stoppen waarna de bestuurders een bekeuring in ontvangst mochten nemen. De stoet was op weg naar Rotterdam. Om te voorkomen dat er opnieuw overlast zou ontstaan, heeft de politie de colonne begeleid richting de A58. Daar viel de groep volgens de politie uit elkaar.

Het is al de tweede trouwstoet deze maand die voor problemen zorgt in onze provincie. Op 9 september werd een luidruchtige trouwstoet bekeurd in Vlissingen. En voor zover bekend zijn er eerder dit jaar bij de politie ook al twee keer eerder klachten binnengekomen over te luidruchtige trouwstoeten.

Bron: politie Foto: Pixabay-symboolfoto

Geef een reactie op dit artikel