Pastoor Napels verplaatst H. Mis naar dak van Kerk

Foto: EMB
-Rome- (KNA) Omdat door het Coronavirus kerkdiensten in kerkgebouwen verboden zijn, heeft Don Francesco Gravino in Napels zijn Missen slim naar het dak van de Kerk verplaatst.

De 63-jarige Pastoor van de Parochie Santa Maria della Salute houdt sinds een paar dagen zijn getijdengebeden en Eucharistievieringen vanaf een terras op luchtige hoogte, terwijl de omwonenden vanaf hun balkons meevieren. Het lijkt wel ‘een amphitheater’, zegt Gravino.

De Parochianen vinden de viering in de buitenlucht fantastisch en zijn zeer positief, aldus de Pastoor. Het is „een eenvoudig middel, om hen te laten voelen, dat de Kerk nabij is“. De maatregel van 1,5 meter afstand houden, ter verhindering van de Corona-infectie, wordt in ieder geval zeer ruim aangehouden, zo Gravino. Voor gelovigen die de viering vanaf hun balkon niet kunnen aanschouwen heeft de Pastoor voor een andere oplossing gekozen: rechtstreeks de Mis uitzenden via zijn mobieltje op Facebook.

De idee breidt zich overigens uit als een olievlek, andere Priesters in gans Italië nemen het over. Napels’ Kardinaal Crescenzio Sepe keurt de initiatieven goed , laat het Bisdom weten.

Geef een reactie op dit artikel