Politie arresteert voor drievoudige moord gezochte pelgrimganger op de route naar Santiago

Maandag 19 juli 2021 06:10 – Bron: ADN Foto: PB
  -Valencia- De Nationale Politie heeft in Valencia een internationaal gezochte moordenaar gearresteerd. Het gaat om een man met een Spaanse en Argentijnse nationaliteit die door Braziliaanse justitie gezocht wordt voor een drievoudige moord. De zichzelf Godvruchtig noemende man was bezig met een pelgrimage naar Santiago de Compostela.

Tegen de 53-jarige man was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd en hij werd gezocht door Interpol. De man was bezig met de pelgrimage naar Santiago de Compostela maar de lokale politie kwam door controle van registers in de herbergen langs de route achter de identiteit van de man en het feit dat hij door Interpol gezocht werd.

Meteen kwam de Policía Nacional in actie die de voor drievoudige moord gezochte Spanjaard/Argentijn kon arresteren in Valencia. De moorden vonden plaats in 2004 en sindsdien waren de Braziliaanse autorireiten naar hem op zoek.

Na zijn aanhouding en ondervraging heeft de rechter hem weer op vrije voeten gesteld maar zonder paspoort, met een verbod om Spanje te verlaten en met een verschijningsplicht elke zeven dagen.

 

Geef een reactie op dit artikel