Politie pakt offerblokdieven

Na 60 keer ging het mis

Zaterdag 13 februari 2021-08:49- Bron: KNA/Redactie kerk- Foto EMB
  -Mindelheim- De Duitse politie heeft een reeks van offerblokplunderingen in kerken in de regio Schwaben opgelost. Volgens hun eigen verklaring hebben de dienders vrijdag drie verdachte daders gearresteerd in de omgeving van Mindelheim.

De drie zijn verantwoordelijk voor 60 diefstallen uit offerblokken in  kerken, kapellen en grotten. Sinds oktober 2020 hebben deze capriolen tot een schade van rond 5.000 Euro geleid. Hoeveel geld het trio uit de offerblokken heeft gehaald zal voor altijd onduidelijk blijven, maar de schatting van de politie ligt op enkele duizenden Euro’s.

Volgens de politie zijn twee mannen van 22 en 23 jaar en een 20-jarige vrouw aangehouden en in bewaring geplaatst. Een van de mannen komt uit de regio Augsburg, de andere twee komen uit de Unterallgäu en hebben de Duitse nationaliteit. Het onderzoek naar de diefstalserie kan nog niet worden afgesloten. Er wordt nog onderzoek gedaan of het trio ook verantwoordelijk is voor 17 onverklaarbare offerblok-diefstallen in Noord-Schwaben. Het trio kan volgens een politiewoordvoerder voorlopig rekenen op logies en drie maaltijden per dag, maar wel met beperkte bewegingsvrijheid. Daarna zal de rechter zich buigen over de te vergoeden schade.

Geef een reactie op dit artikel