Priester: “Als U God wilt zien, stuur hem dan een appje tijdens het rijden”


Een Priester in het Spaanse Galicia heeft het helemaal gehad met de mobiele telefoontjes tijdens de Heilige Mis. Hij is er helemaal klaar mee. Om dat aan een ieder, met een mobieltje goed duidelijk te maken, heeft hij een wel heel opvallend bord voor de Kerk neergezet.

„Zodra u deze kerk betreedt, is het mogelijk dat u de ’stem van God’ hoort, maar het is haast onwaar-schijnlijk dat hij u op een mobieltje zal bellen”, schreef Xosé Manuel Lence op het waarschuwingsbord. Maar de alerte Priester heeft nóg een -niet mis te verstane- boodschap: „Als u God wil zien, stuur hem dan een appje tijdens het rijden.”

De boodschap van de Priester is inmiddels wereldnieuws geworden en gaat massaal rond op sociale media. Dat was overigens niet de bedoeling, benadrukt Lence tegenover de Spaanse media. Mijn bedoeling was om de eigen Parochianen iets duidelijk te maken.

Lence ergert zich, zoals steeds meer mensen, aan het volstrekt doorgeslagen gebruik van mobiele telefoons. “Het is beter om het gebruik van een mobiele telefoon zo veel mogelijk te vermijden. „Wij zouden het niet moeten gebruiken om een goed ouderwets gesprek mee te vervangen.” En groot gelijk heeft hij !

Bron: ADN/Twitter Foto: Twitter/EMB

Geef een reactie op dit artikel