Rechtbank in Italië accepteert bedevaart als strafoplegging

-ROME- In ruil voor een pelgrimstocht naar Santiago heeft een jeugdrechtbank in Italië afgezien van de rechtszaak tegen een jonge dader. De nu 22-jarige Noord-Afrikaan zou verantwoordelijk  zijn voor verschillende misdrijven die verband houden met zijn drugsgebruik. In plaats van een gevangenisstraf ging de rechter accoord met een 1.500 kilometer lange wandeling naar de Spaanse bedevaartplaats als remedie. Zoals de Italiaanse tv TGCom24 meldde, was dit een primeur in de Italiaanse rechtspleging.

Volgens TGcom24 was de jongeman 85 dagen onderweg naar Santiago de Compostella. Hij werd vergezeld door een 68-jarige supervisor van een jeugdzorgvereniging uit Mestre in Noord-Italië, die zich baseert op soortgelijke projecten in België en Frankrijk. De overeenkomst omvatte het volledig afzien van drugs, alcohol en sigaretten, evenals een verbod op gebruik van mobiele telefoons gedurende de hele reis. Voor de kosten van accommodatie en eten kreeg de ‘pelgrim’ iets minder dan 40 euro per dag.

De jongeman had het niet gemakkelijk om aan de nieuwe dagelijkse routine en de regels te wennen. Volgens de zender “Tgcom 24”, zeiden zijn metgezel Fabrizio, die zich tijdens de reis als grootvader uitgaf. Niettemin ontdekte zijn protégé nieuwe kwaliteiten van het leven in de “schoonheid van het landschap” en de plaatsen welke men aandeed. “Mijn leven is ingrijpend veranderd,” zei de 22-jarige na zijn terugkeer in Italië.

Bron: Tgcom24 Foto: Pixabay

 Veilig van huis

Geef een reactie op dit artikel