Satansneakers van Lil Nas X wekken woede Christenen

De satansneakers (Foto EMB)
Dinsdag 30 maart 2021-13:33- Bron: 1010WINS Foto: PB/EMB
  -Washington-  Lil Nas X (foto onder) jaagt gelovigen op stang, door schoenen met bloed in de zool uit te brengen.
Lil Nas X

Lil Nas X en het marketingbedrijf MSCHF pimpten ter promotie van ‘Montero (Call me by your name)’ 666, een paar Nike Air Max 97 sneakers om tot ­‘Satansneakers’. Om het helemaal compleet te maken voorzagen zij de schoenzool met een rode vloeistof, een mengeling van rode inkt en een druppel menselijk bloed per zool.

Het bloed werd afgestaan door medewerkers van MSCHF, het bedrijf dat in 2019 al een serie ‘Jezussneakers’ met wijwater op de markt bracht. De schoenen worden geleverd in een doos met een detail uit Jan Van Eycks Laatste oordeel.

De complete voorraad werd meteen opgekocht door verzamelaars, die voor een paar 1.018 dollar betaalden – dat getal verwijst naar Lukas 10.18 uit het Nieuwe Testament, ‘Jezus zegt: Ik zag de duivel als een bliksem uit de hemel vallen’.

De marketingexperts konden weten dat iets dergelijks de toorn van met name conservatieve gelovigen wekt. ‘Wij moeten vechten voor de ziel die God ons gaf’, twitterde Kristi Noem, de Gouverneur van South Dakota. In de video vecht Lil Nas X met de duivel een strijd uit tussen zijn geloof en zijn seksuele geaardheid.

Nike laat weten dat het niet van de stunt op de hoogte was. Het bedrijf is naar de rechtbank gestapt om de verkoop van de schoenen aan banden te leggen. Ook het logo op de schoenen is voor Nike onaanvaardbaar.

 

 

 

 

 

.

Geef een reactie op dit artikel