Turkije: Politie pakt Duitse voetbalfans vlaggen met kruis en staf af

-ISTANBUL- (RED) Turkse politie-agenten hebben supporters van de Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach vlak voor hun Europa-cup wedstrijd tegen Başakşehir Istanbul alle vlaggen afgenomen.

De reden daarvoor waren de afgebeelde ‘Christelijke symbolen’, meldt DPA/KNA. Het gaat om het stadswapen van de Duitse stad Mönchengladbach, waarop een kruis en de staf van een Abt staan afgebeeld. Door de politie-actie konden de Duitse fans pas 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd het stadion betreden.

“Ik ben het er volstrekt niet mee eens, dat onze fans niet in het stadion mogen, omdat in ons stadswapen Christelijke symbolen te zien zijn”, aldus een kritische sportdirecteur Max Eberl in de Duitse krant ‘Welt’. “Het maakt mij verdrietig dat wij in 2019 in Europa zulke toestanden hebben, dat de politie kan dicteren, welke vlaggen supporters wel of niet mee mogen nemen in het stadion. Deze regel kennen wij in de sport niet.” Hij kende Turkije anders. “Het Turkije dat ik ken is er een van nette en hoffelijke mensen”, zegt hij hardop tegen het voetbalmagazine ‘Kicker’. Eberl kondigde aan bezwaar te zullen maken bij de Europese voetbalbond.

Ook Borussia-directeur Stephan Schippers bekritiseerde de actie van de Turkse politie. Op de website van de club zei hij: “Het is respectloos, als men het stadswapen van een gastclub afwijst. Dit staat zo ver af van onze cultuur, wij hadden ons nooit kunnen voorstellen dat zoiets heden-ten-dage nog kan gebeuren.”

Foto: wiki

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*