USA: Vader en zoon worden priester

Dit is zeer zeldzaam: vader en zoon worden beide katholieke priesters. De USA is er klaar voor. Een noodlot deed de vader nadenken over zijn roeping.

In de VS zullen een vader en zijn zoon binnenkort priester gewijd worden. De zeldzame constellatie werd gemeld door de Milwaukee Journal Sentinel, die Peter Infanger, 63, en zijn twee zonen introduceert, van wie Andrew Infanger (30), zijn wijding viert op 19 mei aan het aartsbisdom van Milwaukee. De vader moet in 2019 diaken worden en een jaar later een priester.

Het noodlottige jaar voor beide mannen was 2013. Op dat moment werd Andrew toegelaten tot het Francis de Sales Seminarie in South Milwaukee, Wisconsin, na een lange periode van zoeken naar een juiste baan. Peter werd weduwnaar toen zijn vrouw stierf aan kanker, slechts enkele dagen na de diagnose. Tot overmaat van ramp werd hij ook kort daarna ontslagen. De gelovige man, die eerder van baan wilde veranderen, ging op zoek naar zijn roeping en belandde uiteindelijk in het priesterschap. Sinds 2014 is Peter in opleiding in het Mundelein Seminarie (bisdom van Joliet), gelegen tussen Chicago en Milwaukee.

De dood van zijn vrouw was “een van de ergste dingen die kunnen gebeuren”, vertelde Peter Infanger de krant. Maar God gaf hem een tweede roeping en wel om anderen te helpen. “Er waren zoveel mensen die naar me toe kwamen en zeiden:” Jonge, je bent 34 jaar getrouwd geweest, je weet echt wat het betekent om gehuwd te zijn … kun je me helpen? “Zei hij.

Zijn zoon Andrew Infanger had na zijn studie in de theologie eerst wandel- en avonturenrondleidingen begeleid. Maar na 70 dagen op de kajak en als rugzaktoerist, besefte hij dat het belangrijk voor hem is om op zondag naar de kerk te gaan, wat in dit beroep niet mogelijk zou zijn. Hij begon met kinderen te werken en katholieke vakantiekampen te organiseren waar hij de roeping tot het priesterschap voelde.

Volgens de Infangers is er slechts één ander geval in de VS met een vergelijkbare situatie. In 2016 werd een man twaalf jaar na de dood van zijn vrouw tot priester gewijd. Het gezin had tien kinderen waarvan twee priester zijn. Katholieke priesters zijn toegewijd aan een celibatair leven.

Bron: 1010wins Foto: Familie Infanger

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*