Verkoop ‘Paus-Harley’ valt tegen

-Würzburg/Stafford- (KNA) Een witte ‘Paus-Harley-Davidson’ uit Unterfranken (D) is in het Engelse Stafford voor 48.300 Engelse Pond geveild, omgerekend rond 56.000 Euro.

Dat deelde veilinghuis Bonhams op haar website mee. De door Franciscus in Rome gezegende en gesigneerde custom-made motor hadden de “Jesus-Biker” uit het Duitse Hettstadt bij Würzburg in opdracht gegeven, een club Christelijke motorrijders.

Zij lieten de machine ten gunste van een weeshuis-project van de hulporganisatie Missio Oostenrijk in Oeganda, te gelde maken. De ‘Jesus-Biker’ hadden gerekend op een opbrengst van minstens 300.000 Euro  – exact het bedrag dat de bouw van het weeshuis kost.

Nu zijn de Harley-fans echt teleurgesteld, bericht de Aschaffenburger krant “Main-Echo”. Reeds in juni 2013 had Paus Franciscus een Harley cadeau gekregen, toen van de fabrikant zelf. De motor met de naam “Francisco” op de tank bracht bij een veiling in Parijs 241.500 Euro op. Die opbrengst ging naar de dak-lozenopvang van Caritas op het Romeinse hoofdstation.

Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel