VIDEO: Verdwaalde kogel mist Priester maar net, tijdens de preek

De Pastoor met de kogel in de hand, bekijkt hem kort en gaat verder met de H. Mis. (Foto: Screenshot, YouTube)
Donderdag 4 februari 2021 10:24 Bron: 1010WINS/Bisdom Foto: PB/EMB/YT
 -Rio de Janeiro- Een verdwaalde kogel kwam afgelopen weekeinde door het dak van een kerk in Brazilië, toen de priester op dat moment de H. Mis vierde (zie video onder artikel). De Diocese waaronder de parochiekerk valt ziet hierin een waarschuwing voor de verontruste toename van geweld in de regio.

Pastoor Robinson de Castro Cunha vierde de zondagsmis in zijn parochiekerk in San José in de staat Vitória. Bijna aan het eind van zijn preek trof een patroon het kerkgebouw. De kogel ging door het kerkdak en viel voor de voeten van de Priester op de grond. Omdat de Mis op video werd opgenomen staat het hele voorval op beeld, zie video onder artikel.

De eerste reactie van de Aartsdiocese is dat zij zich beklaagt over de toename van straatgeweld en het ontbreken van veiligheidsmaatregelen. “Zelfs mensen die niet in onveilige stadsdelen wonen voelen zich tegenwoordig bedreigd”, aldus een woordvoerder.

Tegenover de pers zei de woordvoerder, dat de Pastoor niet van plan is veel woorden aan de zaak te besteden: “Ondanks alles gaat hij gewoon door met het vieren van Missen”. Verdwaalde kogels uit handvuurwapens van rondlopende criminelen worden een steeds groter probleem. Delen van de stad zijn nu eenmaal broedplaatsen van criminelen en drugsbendes.

Geef een reactie op dit artikel