VIDEO:Bisschop Harrie Smeets “voor hetzelfde geld was ik morsdood geweest”

  Bisschop van Roermond, Harrie Smeets, heeft tijdens een vakantie in zijn jeugd een engeltje op zijn schouder gehad. “Ik ben ooit gered terwijl ik voor hetzelfde geld morsdood was geweest”, vertelt de Bisschop zaterdagavond aan tafel bij Omroep Limburg.

600 à 700 engelen
Na deze indrukwekkende ervaring is de bisschop een bijzondere verzameling gestart. “Ik ben beelden van engelen gaan verzamelen. Inmiddels heb ik er zo’n 600 à 700.” Deze heeft hij allemaal verhuisd van Venray naar zijn nieuwe thuis in Roermond. “De verhuizer vond het de meest interessante operatie.”

Liefhebberij en ontspanning
Voor Smeets werkt zijn verzameling erg ontspannend. “Ik bouw de engelen zelf op en dan vergeet ik even alles om me heen. Het is mijn liefhebberij en mijn manier van ontspanning.” Ook in zijn bisschopshuis in Roermond hebben een aantal engelen inmiddels een plekje gekregen. “Vlak voor de wijding bedacht ik me dat ik er best een aantal mee kon nemen. In het bisschopshuis staan er nu tussen de 150 en 200. Dat ik ze daar neerzette was voor mij een signaal dat ik me op mijn gemak voelde.” Zie onderstaande video>>

Bron: RH/L1 Foto: Wikimedia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*