Volleyballer wil met Kerst niet spelen – en roept hulp Paus in

S P O R T W A A N Z I N

Een prof-volleyballer moet op 25 december een wedstrijd spelen. Dat wil hij niet, want het is de Eerste Kerstdag en hij wil samen met zijn kleine dochter voor het eerst Kerstmis vieren. Het ‘management’ dwingt hem echter te spelen, nu is de Paus gevraagd om te bemiddelen.

-ROME- Omdat de Italiaanse volleyballer Davide Saitta (32) op Eerste Kerstdag bij zijn familie wil zijn in plaats van een uitwedstrijd te spelen, heeft hij zich tot de Paus gewend.

“Ik vraag Paus Franciscus om hulp, men wil mij het Kerstfeest afnemen”, citeert het dagblad “La Nazione” de speler van het team van Ravenna. De club moet op 25 december ! in Trient aantreden.

 

Sportwaanzin

Omdat de gastgevers van Itas Trentino hun sportzaal op Tweede Kerstdag niet kunnen gebruiken, werd de wedstrijd naar Eerste Kerstdag verplaatst, zo Saitta. Alle andere wedstrijden in de Liga vinden op 26 december plaats. Bovendien kan hij dit jaar voor het eerst met zijn dochter Kerst vieren, aldus de volleyballer. Gesprekken met de teamleiding en management van Trient brachten geen oplossing.

Hulp krijgt de sporter van Gionatan Di Marco, hij is bij de Italiaanse Bisschoppen-conferentie voor vrije-tijd en het sportpastoraat verantwoordelijk. “De Paus zal zeker reageren”, citeert “La Nazione” di Marco. Voorts herinnerde hij de atleet er aan, “dat sport niet alles is. Tijd is belangrijk en met de tijd speel je niet.”

Foto: Davide Saitta-publiek domein

Geef een reactie op dit artikel