VS-Bisschop laat na sex-schandaal altaar verbranden

Woensdag 13 oktober 15:33 (KNA/1010WINS/TMZ)
-Los Angeles- Na een sexschandaal heeft de Aartsbisschop van New Orleans, Gregory Aymond, het altaar waarop het schandaal plaatsvond laten verbranden.

Hij zei verontwaardigd en woest te zijn over het feit dat de parochiepriester op het altaar, samen met twee vrouwen, rituele sex had bedreven, aldus Aymond tegenover TMZ-media, zie onderstaande video. “Wat hier in deze kerk gebeurde is zondig en duivels”. De enige weg, de Heiligheid van deze kerk te herstellen, is het verwijderen en verbranden van het altaar alsook de wijding van een nieuw altaar. Tevens is de Priester op staande voet ontslagen. Lees verder onder de video>

Al op 30 september werden de 37-jarige Priester en twee ‘dominas’ in de Petrus en Pauluskerk in Pearl River in het Noord-Oosten van New Orleans gearresteerd, omdat zij op het altaar rituele sex en sado-masochistische handelingen hadden verricht.

Zij worden nu aangeklaagd voor een wetsovertreding in Louisiana, waar sex in het openbaar ten strengste verboden is. Volgens lokale media had een voorbijganger kort voor 23:00 uur ‘s-avonds het licht in de kerk zien branden en door het raam naar binnen gekeken. Volgens het proces-verbaal hadden de Priester en de vrouwen sex op het altaar en filmden zij hun ‘activiteiten’. De getuige filmde een-en-ander met zijn mobiele telefoon en belde de politie.

De Priester en de beide dames zijn tot aan de rechtszaak  op vrije voeten gesteld. De Priester werd tegen een borgsom van 25.000 US-Dollar vrijgelaten, de vrouwen moesten elk 7.500 US-Dollar storten. Mocht het tot een veroordeling komen wegens obsceniteit, dan lopen zij de kans een boete te krijgen oplopend tot 2.500 US-Dollar en een celstraf van minimaal zes maanden tot maximaal drie jaar. De Priester is sinds 2019 in de parochie werkzaam en is tevens verantwoordelijk voor het pastoraat op een Katholieke High School.

Geef een reactie op dit artikel